22.6 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Zlati certifikat “Voda iz pipe” prejel tudi JKP Šentjur

Ljubljana, 19. 4. 2024 – V organizaciji Zbornice komunalnega gospodarstva Slovenije, se je prejšnji teden odvil pomemben dogodek. Odvilo se je prvo srečanje prejemnikov certifikatov Voda iz pipe. Dogodka se je udeležilo 60 povabljenih gostov, predanih posameznikov in organizacij, ki so se pridružili k tej pobudi. Prireditve se je udeležila tudi Eva Vogelnik državna sekretarka Ministrstva za zdravje, ter dr. Lučka Kajfež Bogataj iz sektorja za javno zdravje. “Voda. Voda je z nami vsak trenutek našega življenja. Je najpomembnejša življenjska spojina, saj je od nje odvisno celotno življenje. Kjer ni vode, ni življenja. Toda le en odstotek vode na svetu je pitne,” je bilo pomembno sporočilo srečanja.

Mineva že pet let od pobude za podeljevanja certifikata Voda iz pipe. Dan za srečanje pa so izbrali tik pred svetovnim dnevom zemlje, ki ga praznujemo 22. aprila. “Ta pobuda, ki je začela kot drobna kapljica zavesti o pomenu pitja vode iz pipe, je v petih letih zrasla v cel bazen idej in podpornikov za zdravje in trajnostnost naše družbe,” so zapisali na strani ZKGS. Podelili so zlate certifikate dolgotrajnim imetnikom certifikata “Voda iz pipe”, poleg tega pa so podelili certifikate še štirim novincem. Med dobitniki certifikata je tudi Javno komunlano podjetje Šentjur, ki ga je na prireditvi zastopal direktor Matjaž Žmahar. Na dogodku pa so tudi osveščali o odpadni embalaži. “S pridobitvijo Zlatega certifikata »Voda iz pipe« nadaljujemo s pomembnimi koraki k spodbujanju pitja vode iz pipe. Ter posledično k zmanjševanju količine odpadkov in ogljičnega odtisa, ohranjanju naravnih virov in izvajanju ukrepov za spodbujanje zdravja zaposlenih, poslovnih partnerjev in drugih, s katerimi sodelujemo,” so se pohvalili v šentjurskem javnem podjetju. (Jure Godler, foto: Tadej Kreft)

Sorodne novice

V veljavi sklep o varčevanju in omejitvi rabe pitne vode

ViP

Ponovni pozivi k racionalni rabi pitne vode

ViP

Intervju Matjaž Žmahar: “V Sloveniji bi bilo smiselno zgraditi več toplarn!”

Jure Godler

Komunalno blato odvrgli kar v centru Šentjurja

Jure Godler

JKP Šentjur: Boste tudi letos prižgali svečo manj?

ViP

Nova čistilna naprava Planina je začela obratovati

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več