16.5 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Poslastica uspešnic na Ponikvi

Ponikva, 28. 8. 2021 – V sklopu Šentjurskega poletja, so v soboto organizirali koncert pod orehi, katerega glasbena gosta sta bila Eva Hren in Rudi Gas. Sta vsestranska umetnika, ki sta publiki za zaključek poletja postregla z glasbeno poslastico avtorskih in tujih uspešnic v sveži preobleki, svoj koncert pa sta poimenovala kar koncert iz dnevne sobe.

Eva Hren je popularna etno, jazz in pop pevka in kitaristka. Prepevala je v glasbeni skupini Katrinas, na to pa se je podala na samostojno pot. S skladbo »Šesti čut« je leta 20219 zmagala na glasbenem tekmovanju Slovenska Popevka. Rudi Gas je avtor, komponist, producent, vokalist in dirigent benda orkestra  Slovenske vojske. V soboto sta tako združila moči in na odru pričarala miks uspešnic, ki pa sta jih zavila v svojo preobleko. Oba sta mnenja, da se glasbenikov ne da definirati brez publike.

To sta dokazala in večkrat poudarila tudi tekom koncerta na katerem se je med drugim močno čutila tudi njuna sproščenost, preprostost in iskrenost. Koncert so organizirali člani turistično olepševalnega društva Ponikva v sodelovanju s krajevno skupnostjo Ponikva in Občino Šentjur, ki je podprla projekt Šentjursko poletje. Lep sobotni večer, se je ob zvokih uspešnic prevesil v noč, kot se bo počasi poletje v jesen. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Velikonočnica na Ponikvi že cveti!

Tjaša Ferlež

Ponkovška znamenitost letos nekoliko bolj sramežljiva

Jure Godler

Martinovi dnevi Ponikva: Za konec še Martinova nedelja

Tjaša Ferlež

Martinovi dnevi Ponikva: Hrana je naše gorivo

Tjaša Ferlež

Pesmi iz škatlice vžigalic

Tjaša Ferlež

Ustvarjali pod orehom

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več