15 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Praznik KS Gorica pri Slivnici

Gorica pri Slivnici, 10. 11. 2017 – Letošnji praznik Krajevne skupnosti Gorica pri Slivnici so krajani znova praznovali v osrčju le-te, v dvorani kulturnega doma. S šentjursko himno Domovini so večer otvorile pevke Vokalne skupine Kresnice, ki so v nadaljevanju pod vodstvom Mojce Krevel izvedle še dve pesmi. Povezovalka prireditve Patricija Palčnik je nato na oder povabila predsednika sveta KS Gorica pri Slivnici Janeza Palčnika, ki je potegnil črto pod investicije in naložbe v zadnjem letu, med katerimi velja izpostaviti modernizacije cest ter obnovo avle v goriškem kulturnem domu, ki je bila zaradi posedanja deležna temeljite sanacije. Opozoril je tudi na tri obletnice, ki jih letos praznujejo domača društva, 10 let prireditev Martin na star način, 20 let je obeležilo društvo upokojencev, čez dva tedna pa bo 30 let dopolnilo planinsko društvo. Nato je na oder stopil župan mag. Marko Diaci ter opozoril še na projekt energetske sanacije OŠ Slivnica pri Celju, ki jo bo ta končno dočakala prihodnje poletje. Spomnil je še, da je goriška krajevna skupnost ena najbolj plazovitih v občini, a da stanje za enkrat uspešno obvladujejo.

Po glasbenem predahu izpod rok mlade pianistke Larise Mastnak je komisija za imenovanja pod predsedstvom Draga Keše podelila priznanja KS. Letošnji dobitniki so bili Patricija Tanšek, ki je letos uspešno zaključila šolanje na OŠ Slivnica pri Celju, Katja Johan, zlata maturantka na Gimnaziji Celje – Center, Saša Jagodič na predlog domačega kulturnega in planinskega društva, dolgoletna upravnika KD Gorica pri Slivnici Alenka Milenković in Vlado Brglez, Jože Mansutti na predlog PGD Slivnica pri Celju, Zdenka Bevc Škof na predlog društva upokojencev ter Društvo sv. Helena ob 10-obletnici prireditve Po sv. Heleni Martin na star način. Prvi del večera sta nato zaključila še dvojčka Kristina in Benjamin Planko, po prireditvi, posvečeni 10-letnici prireditve Martin na star način, pa je sledila še zabava z ansamblom Unikat. (ViP)

Sorodne novice

Praznik Občine Dobje za zaprtimi vrati

Jure Godler

Na binkoštno jutro je v Žegru zadišalo po cvrkih

Majda Rezec

V izdelavi nov Dolgoročni razvojni program Občine Šentjur

ViP

Blagovčani v Lokarjah praznovali krajevni praznik

Danijel Berden

Novo vozilo dar gasilcem in celotnemu kraju

ViP

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več