9.5 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Praznovali obrtniki

Minulo soboto so v Kulturnem domu Šentjur imeli svoj praznik obrtniki. Območna obrtno-podjetniška zbornica Šentjur je, kot vsako leto, podelila priznanja za najvztrajnejše obrtnike. Tako so za 20 let obrti priznanje prejeli Milenko Anzeljc, Milan Bevc, Silvester Gajšek, Vladimir Grdina, Uka Jašari, Branko Jazbinšek, Alojz Kozar (Kodal d. o. o.), Mirko Novak, Milena Recko, Irmen Sodin – Janežič, Peter Šantej, Zlatko Šolinc, Alojz Trobiš, Franc Zdolšek  in Andrej Žmahar. Svojo udeležbo so opravičili Hari Cmok, Maksimiljana Klakočar, Darko Mavril in Marjan Romih, ki prav tako že 20 let vztrajajo v obrti. Za 30 let delovanja je priznanje prejel Alojz Škorjanec, ki se je hkrati odločil, da se bo upokojil in obrt predal naslednikom. Alojz Mravlak pa se z avtoprevozništvom ukvarja že kar 40 let.

Ob odločitvi za upokojitev so od OOPZ prejeli darilo Miroslav Kandorfer, Jakob Rupnik, Alojz Škorjanc, Martin Šolinc, Anton Zupanc, podelitve pa se nista mogla udeležiti Rajko Erjavec in Zdenka Zdolšek. Predsednik OOPZ Šentjur, Zdenko Hrovat, se je v govoru dotaknil aktualne problematike obrtnikov, svoje razmišljanje pa je dodal tudi predsednik Alojz Kovšca. Za konec so obrtnike pred pogostitvijo v Gostšču Bohorč do solz nasmejali še člani dramske skupine Kulturnega društva Šentvid pri Grobelnem s komedijo Boter zmeda ali Micka, premisli si.

 

Sorodne novice

Svečana akademija Mestne skupnosti Šentjur prvič virtualno

Jure Godler

Branko Meh: “Skozi krizo bomo brodili kar nekaj let”

Tjaša Ferlež

Tri desetletja in pol za obrtno-podjetniško zbornico Šentjur

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več