23.5 C
Šentjur pri Celju
02/08/2021
sentjur.net

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Šentjur, 15. 2. 2021 – Prvič smo ločeno preganjali zimo iz vseh koncev občine Šentjur. Epidemiološka situacija, v kateri smo se znašli, nam je preprečila, da bi se, kot vsa leta poprej, družili na tradicionalni prireditvi »Pustno rajanje«. Žal letos »pust ni bil masten okoli ust«, kot smo ga bili vajeni, in tudi mrzle zime nismo mogli skupaj s kurenti glasno, poskočno in norčavo pregnati iz naših koncev ter priklicati toplo pomlad. Čeprav smo upali, da se bomo vendarle srečali, družili in rajali, kot znamo le mi, temu ni bilo tako!

Znašli smo se v okoliščinah, kjer se dnevno soočamo z omejitvami, ukrepi ter navodili pristojnih institucij. Pa vendar … To nas (lahko) sili k širšemu razmišljanju in iskanju rešitev, hkrati pa je to najboljši čas za iznajdljivost, kreativnost in drugačnost. »Kjer je volja, je tudi pot,« pravi angleški pregovor.

Epidemija je s seboj med drugim prinesla tudi negativne finančne posledice, zato smo letos donatorjem krofov in nagrad še toliko bolj hvaležni za njihov odziv. Krofi letos žal do otrok niso mogli priti, a so našli drugo pot.  Pot jih je vodila do varovancev Varstveno-delovnega centra Šentjur – enote Šentjur – in Varstveno-delovnega centra Šentjur – enote Šmarje pri Jelšah, ki so se jih izjemno razveselili. Drugačno leto. Drugačno pustovanje. Enaki občutki veselja! Enaka moč nasmeha! Krofe je ponovno doniralo podjetje Jagros, d. o. o., natančneje trgovina Jager center Šentjur in hipermarket SPAR Šentjur, za kar se jim društvo in tudi vodja Varstveno-delovnega centra Šentjur – enote Šentjur – gospa Mojca Vidic iskreno zahvaljujemo. Hvala pa tudi vsem, ki ste prispevali nagrade, ki smo jih poslali vsem otrokom, ki so z nami preko fotografij delili pustno vzdušje. Nagrade so prispevali: Ramna Slivniško jezero, kavarna Levada, frizerski studio D, frizerski salon Vihar in Solna soba Natura.

V Društvu prijateljev mladine Šentjur že sedaj močno držimo pesti, da bomo naslednje leto ponovno skupaj s kurenti plesali, peli in preganjali zimo ter v kraj priklicali toplo pomlad.

Vse dobro ter ostanite zdravi! (Aleksandra Gradišnik, predsednica Društva prijateljev mladine Šentjur)

Sorodne novice

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

Društvo prijateljev mladine Šentjur: Biti skupaj!

Jure Godler

Varstveno delovni center Šentjur: Jaslice tudi letos

Jure Godler

Poslanstvo Društva prijateljev mladine Šentjur ostaja enako

Jure Godler

#koronaintervju št. 29 – Aleksandra Gradišnik, DPM Šentjur

Jure Godler

#koronaintervju št. 30 – Martina Režek, Društvo Sožitje

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več