2.3 C
Šentjur pri Celju
04/04/2020
sentjur.net

Prejeli smo: Center za krepitev zdravja ZD Šentjur na Bučn’cah

Šentjur, 19.10.2019 – V soboto je Center za krepitev zdravja sodeloval na 13. tradicionalni prireditvi Bučn’ce, ki se je odvijala na trgu pred občinsko stavbo. Ker smo tim, ki deluje na preventivi, smo temu primerno pripravili stojnico, ki je obiskovalcem ponujala meritev krvnega tlaka in sladkorja v krvi. Najbolj pogumni so se lahko preizkusili tudi v tem, kako okrepljene imajo čute za okušanje živil. Spoznavali oz. izvedeli smo, zakaj je pomembno, da se posamezno živilo dobro prežveči, kot tudi, kako okusiti, ter se trudili prepoznati živila. Sledil je tudi praktični prikaz, koliko oreščkov dnevno lahko zaužijemo.

Obiskovalce smo ozaveščali o tem, da naj gredo po hrano na naše kmetije. Samo tako bomo lahko zaužili sezonsko in lokalno hrano, ki vsebuje visoko biološko in hranilno vrednost. Prav tako naj kupijo živilo, ki je pristno naravno (nič ni narobe, če niso vsi korenčki isti …). Takšni izdelki so pobrani v optimalni zrelosti, imajo manj pesticidov, konzervansov ter še vedno tradicionalen okus. Posebna zahvala organizatorjem za povabilo. Iskrena zahvala podjetju Hrib d. o. o. za podarjene oreščke, da smo lahko z njihovimi izdelki popestrili našo stojnico. (Blaženka Kranjec, dieteik, CKZ ZD Šentjur)

Sorodne novice

Prejeli smo: Mmmmm pustni krofi 

Jure Godler

Prejeli smo: Gibanje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več