18.9 C
Šentjur pri Celju
13/08/2022
sentjur.net

Prejeli smo: Irski dan na OŠ Dramlje

V sredo, 8. 11. 2017, je na Osnovni šoli Dramlje potekal irski dan, ki je v sklopu Erasmus+ projekta KA1 – Odkrivanje skrivnosti Irske in angleškega jezika.  Na celotni šoli so potekale različne dejavnosti, povezane z Irsko in angleškim jezikom. K sodelovanju na irskem dnevu sta bila povabljena tudi zunanja gosta, in sicer David Ryan in Dejan Marentič. Šola je že pred irskim dnevom sodelovala s Šolo irskega plesa v Ljubljani, ki je eno izmed učiteljic naučila pravih irskih plesnih gibov, katere je delila z učenkami.

Na razredni stopnji so v irskem dnevu spoznavali značilnosti Irske, irske pravljice, irske likovne umetnike in umetnost, irske in slovenske praznike, irske in slovenske športe, igrali tekmo hurlinga in galskega nogometa, kvačkali ter likovno ustvarjali iz različnih materialov.

Na predmetni stopnji so pekli po irskih tradicionalnih receptih, raziskovali naravoslovne vsebine Irske (živalske, rastlinske, znanstvene), spoznavali irske in slovenske stereotipe, irski naglas, ustvarjali keltske znake in začetnice, spoznavali mladinsko literaturo in pisatelje ter poustvarjali in dramatizirali odlomek. Pri geografiji in zgodovini je gospod Dejan Marentič (turistični vodič) pripravil irsko potopisno predavanje, s katerim je marsikateremu učencu približal državo Irsko. Angleščino pa je popestril obisk gospoda Davida Ryana, ki prihaja iz Irske in živi v Sloveniji. V tem dnevu se je na šolskem radiu med odmori vrtela irska glasba, v jedilnici pa so bile na ogled irske slike.

Z organiziranim irskim dnevom so učenci pridobili konkretno izkušnjo z državo Irsko in njenimi značilnostmi, možnost komunikacije v angleškem jeziku ter motivacijo za učenje angleščine. Oba gosta sta dodala poseben pečat k irskemu dnevu, zato se jima šola zahvaljuje za sodelovanje. (Ana Štor)

bdrdavdavdavbtydavdavdavbty

 

Sorodne novice

Nerodna Avguština navdušila Drameljčane

Jure Godler

V Dramljah pojemo slovenske pesmi

Jure Godler

Drameljski učenci upodobili Josipa Ipavca v pop art tehniki

Jure Godler

Neža Grohar postala faca meseca decembra

Majda Rezec

Eksplozija v drameljski šoli!

Tjaša Ferlež

V Dramljah komaj čakajo, da se srečajo

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več