-2.3 C
Šentjur pri Celju
30/11/2020
sentjur.net

Prejeli smo: OŠ Dramlje je obiskal predsednik Republike Slovenije

Dramlje, 8. 11. 2018 –  V 4. b so skupaj z učiteljico Evo Jazbec Leber v znak spoštovanja in radovednosti predsedniku države poslali nekaj različnih besedil. Ideja o povabilu predsednika na Osnovno šolo Dramlje je nastala v okviru učnega procesa. Šola se lahko pohvali z izvajanjem različnih mednarodnih projektov, kot so Erasmus+ KA2 CELL in Erasmus+ KA1 IRSKA. Učenci so pri pouku spoznavali angleško govoreče države, nato pa našo domovino Republiko Slovenijo. Vsaka država ima svojega predsednika in prav je, da ga vsi osnovnošolci poznajo. Tako so se v 4. b odločili, da bodo pisali predsedniku. S poslanimi besedili so želeli pokazati, da predsednika spremljajo in podpirajo.

Nato so sanje postale resničnost. Gospod predsednik Borut Pahor je na njihova pisma res odgovoril. Ne le odgovoril, kar obiskal jih je. Pridružil pa se mu je tudi župan občine Šentjur, mag. Marko Diaci. Skupaj so se z ravnateljico šole Mirjano Aužner udeležili učne ure v razredu 4. b. Pri učni uri so učenci predstavili svoje delo, izbirali razredno himno in doživeli nepozabno izkušnjo. Nato so ga presenetili še z izvirno prireditvijo, kjer so se šolarji predsedniku predstavili.

S predsednikom so izvedli intervju, kjer je z njimi delil svoje znanje, izkušnje ter navdušil učence. Med poslanimi besedili so učenci 4. b izrazili željo, da bi predsednik Republike Slovenije z njimi igral nogomet. Željo jim je uresničil. Tekma je postala še bolj zanimiva, saj sta svoje ekipe izbirala kar predsednik in župan občine Šentjur. Učenci so še vedno polni vtisov in ponosni, da so bili del nepozabne izkušnje. Pravijo, da je bilo najbolj zabavno, ko so igrali nogomet. Zahvala gre najboljšemu predsedniku Republike Slovenije! (Eva Jazbec Leber, učiteljica 4. b, OŠ Dramlje)

Sorodne novice

Eksplozija v drameljski šoli!

Tjaša Ferlež

V Dramljah komaj čakajo, da se srečajo

Majda Rezec

Na OŠ Dramlje imamo novega »sošolca« Jacka!

Jure Godler

Največ o občini vedo Drameljčani

Jure Godler

Prejeli smo: Učenke OŠ Dramlje sodelovale v projektu Evropska vas v Celju

Jure Godler

Prejeli smo: V Dramljah dobrodelno

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več