17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Prejeli smo: Petim šentjurskim družinam polepšali praznike

Šentjur, 25. 12. 2019 – Praznični december. Najlepši čas v letu, čas, ki ga preživimo skupaj z najbližjimi in čas obdarovanj. Pa je to res najlepši čas v letu? Za tiste v izobilju morda je, kaj pa za socialno ogrožene družine? Za tiste družine, ki si ne morejo privoščiti vsega in ki otrokom ne morejo kupiti, kar si želijo, pa morda december ni najlepši čas. Zato smo se podmladek Slovenske demokratske stranke v Šentjurju zopet odločili za dobrodelno noto, da vsaj malo polepšamo ta praznični čas, in obdarili pet socialno ogroženih družin v občini Šentjur.

Z našo dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za družine smo začeli že pred decembrom in v slabem mesecu se je nabralo ogromno stvari. Zbirali smo lepo ohranjene igrače, copate, odeje, knjige, zvezke, topla oblačila in hrano. Tako smo minulo soboto, 21. decembra 2019, obiskali pet socialno ogroženih družin in vsako družino obdarili z veliko škatlo hrane za vso družino. Vsak otrok je prejel tudi svoj paket.

Obdarili 17 otrok

Skupaj smo obdarili 17 otrok. Seveda nam to ne bi uspelo brez donatorjev in naših prijateljev in znancev. Zato se iz srca zahvaljujemo našim donatorjem: trgovini Jager Šentjur, trgovini Tuš Kea Šentjur, Metroju Celje, Hribu Dobje – trgovini Odlično Šentjur, poslanki Državnega zbora Republike Slovenije Jelki Godec, gospodu Jožetu Koržetu, Klemnu Hrovatu s.p. Hrovat in Teamigurumi (Tea Menih). Za donacije pa se zahvaljujemo tudi našim družinam, prijateljem in znancem, ki so pomagali po svojih močeh in s tem pokazali, da nas pri našem delu podpirajo.

V SDM Šentjur smo bili veseli, da je naša akcija uspela in razveselila družine in njihove otroke. Nismo le polepšali praznike samo obdarjenim družinam, ampak smo si z našo dobrodelno noto polepšali božične praznike tudi mi. Zares je čaroben občutek, ko vidiš nasmejane otroke in iskrice v očeh in veš, da si naredil nekaj dobrega, lepega in koristnega. V SDM Šentjur že imamo načrte za prihodnje leto, ki bo zagotovo tudi dobrodelno obarvano. Vsem občankam in občanom pa želimo blagoslovljene božične praznike, leto 2020 pa naj bo zdravo, ljubeče, uspešno, dobrodelno, skratka čarobno! (Predsednica SDM Šentjur Martina Kroflič)

Sorodne novice

Zakrament svetega obhajila prejelo 69 otrok

Jure Godler

Dedek Mraz otrokom razdelil kar 1.126 daril

Jure Godler

Božična pešpot vabi sprehajalce vse do severnega pola

Jure Godler

Izjava za javnost: V SDM Šentjur obdarili otroke

Jure Godler

Petnajst let z roko v roki za dobrobit ranjenih duš

Jure Godler

Prejeli smo: V SDM Šentjur znova darovali šolske potrebščine

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več