19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Prejeli smo: Počitnikovanje goriških upokojencev

Izola, 10. 10. 2021 – DU Gorica pri Slivnici že vrsto let organizira počitnikovanje svojih članov v hotelu Delfin v Izoli. Tudi letos nas je 71 članov uživalo v prvem tednu v oktobru na morju. Doma smo pustili delo in vsakdanje skrbi in se prepustili uživanju v prijetni družbi. Ker je bilo vreme še sončno, morska voda pa prijetna, se nas je veliko kopalo kar v morju, kar nam je bil poseben užitek. Drugi so izkoriščali hotelske bazene. Prvi dan nam je zaželela dobrodošlico tik ob plaži na novih klopeh direktorica Nina in z nami prijetno pokramljala. Glede na korona čas smo upoštevali in se prilagodili vsem predpisom NIJZ. Naslednji dan smo izvedli pohod v Portorož.

Šli smo mimo Simonovega zaliva, naprej mimo kampa Beldevedere, med nasadi oljk in v prijetnem kramljanju in opazovanju narave kar mimogrede prišli nad klit in se pri križu ustavili za opazovanje okolice in skupno fotografijo. S strunjanskega križa smo opazovali italijanska mesta in obalo, pa tudi naše očake, kar se je dalo ob rahlo oblačnem vremenu videti. Pot smo nadaljevali skozi gozd in nad Strunjanom opazovali na morju še naše školjčišče in pred nami je bil na dlani Piran s svojo cerkvijo sv. Jurija. Po prehodu mimo zdravilišča in plaže Strunjan smo čez most opazovali še soline in prispeli na cesto pri kampu. Pot smo nadaljevali po dolini Parenzane, kjer sta speljani kolesarska in sprehajalna pot in skozi predor Valeta že občudovali sončen Portorož.

Seveda smo si vzeli čas za srkanje kavice na portoroški plaži in sprehod po njej. Zadovoljni in prijetno utrujeni, predvsem pa obogateni z lepimi vtisi, smo se v hotel vrnili z avtobusom. Dneve smo izkoriščali ob kopanju v morju ali v bazenu še za sprehode ob izolskih obalah z vdihavanjem vonja po soli, posedanjem na klopcah in lovljenju še zadnjih sončnih žarkov, ob druženju in klepetu tudi o tem, kako nam je lepo. Raziskovali smo zanimivosti mesta in okušali sladoled. Imeli smo možnost obiska še Kopra, kjer smo si ogledali luko, stolno cerkev in osrednji mestni trg z najlepšimi palačami.

Ves čas smo imeli s seboj tudi kombi, ki nas je vozil na krajše izlete, pa tudi na Marezige, kjer smo preizkusili fontano vin in uživali ob lepih razgledih po naši Istri. Vsakoletno športno popoldne pa nam je pokvarilo slabo vreme. A nič zato. Polni lepih vtisov in prijetnih spominov smo se morali posloviti od morja in se vrniti domov. Gojimo pa upanje in pričakovanje, da se drugo leto zopet vrnemo. Lepo zahvalo izrekamo naši predsednici Zdenki in možu Slavku, ki vedno poskrbita, da nam je vsem lepo. Hvala pa tudi vsem v hotelu, ki so se trudili za naše dobro počutje. In na koncu še izkušnja naše Trezike: »Po kamnitih izolskih ulicah vedno nekam prideš, če ne drugam, pa do cerkve na vrhu ali pa do morja tam spodaj.« (Terezija V. in Zdenka N., foto: Slavko Š.)

Sorodne novice

Prejeli smo: Morje ali bazen? Oboje!

Jure Godler

DU Gorica pri Slivnici: Prostovoljstvo celi rane osamljenosti

Majda Rezec

Prejeli smo: V DPM ponovno “Pozdravljali morje”

Jure Godler

Zdenka Bevc Škof v drugi mandat

Jure Godler

Navidezna meja, ki združuje in povezuje

Jure Godler

Goriški upokojenci aktivni na Festivalu za tretje življenjsko obdobje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več