20.7 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Kulturni menu se je nadaljeval s kosilom NSQ

Šentjur, 8. 2. 2023 – Prešernov dan – slovenski kulturni praznik – so si organizatorji dogodkov zamislili kot Prešernov kulturni meni z zjatrkom, kosilom in večerjo. Zajtrk so postregli v Gorici pri Slivnici, kjer so tamkajšnji kulturniki postregli z recitalom prešernove poezije. Dve uri kasneje so si kulturni sladokusci lahko privoščili še kulturno kosilo s pevci legendarne gospel skupine New Swing Quartet, ki je svojo uspešno mednarono pevsko pot začela ravno v Šentjurju. V njihovi spominski sobi so se zbrali Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar, Marjan Petan in Dare Hering.

S tem enkratnim dogodkom so pevci začeli obsežno pevsko turnerjo z naslovom “Oto Pestner in New Swing Quartet 55 let”, kjer bodo verjetno še zadnjič v živo zapeli nekaj svojih uspešnic, s katerimi so zasloveli. Njihova spominska soba pa je bila za številne obiskovalce, ki so se nadali predogledu koncertne turneje, kar precej premajhna. (Jure Godler, foto: TIC Šentjur)

Sorodne novice

Razhod v New Swing Quartetu: ‘Razlika v odnosu do glasbene usmeritve’

ViP

Z njeno učenko zaprli razstavo o Štefki Drolc

ViP

Uvodno srečanje s polovico New swing quarteta

Jure Godler

Soul glasbo nosijo še vedno v sebi

Jure Godler

Bee Geesus z energijo navdušili v Šentjurju

Zoran Borovšak

Praznovali 80-letnico ustanovitve

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več