29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Razhod v New Swing Quartetu: ‘Razlika v odnosu do glasbene usmeritve’

Šentjur, 23. maj 2024 – Nepričakovano je danes zaokrožila vest, da prihaja do spremembe v zasedbi New Swing Quartet. Kvartet, ki se je rodil iz zasedbe EmDiDži in leta 1968 svojo POT začel v Šentjurju, je eden tistih glasbenih sestavov, katerega glas je presegal meje Slovenije. Čeprav je leta 2008 zaključil kariero, so se glasbeniki v zadnji postavi – Oto Pestner, Dare Hering, Marjan Petan in Tomaž Kozlevčar – vrnili ob 50. obletnici zasedbe in ustvarjali vse do danes.

Kot pa je razbrati iz današnjega sporočila za javnost, New Swing Quartet ostaja brez enega pevca – Tomaža Kozlevčarja. 8. maja so se Pestner, Hering in Petan odločili, da kvartet v sedanji sestavi ne bo več deloval, o čemer so Kozlevčarja ustno tudi obvestili. “S Tomažem smo uspešno sodelovali zadnjih 35 let in je nedvomno prispeval velik delež h glasbeni ustvarjalnosti kvarteta. Razen pomanjkljivosti motivacije ob stanju na področju koncertne dejavnosti in ravnodušnosti je glavni razlog razhoda razlika v odnosu do glasbene usmeritve v prihodnosti,” je razhod ubesedila preostala trojica in zapisala, da se želijo vrniti k začetnemu stilu kvarteta, t. i. “solid” gosplu, ki ga v zasedbi zastopa Oto Pestner.

Kozlevčar se uradno na razhod z zasedbo New Swing Quartet ni odzval, je pa na svojem Facebook profilu 8. maja – ravno na dan sestanka – objavil angleško zgodbo o levu in glasbeniku. Ta pripoveduje o glasbeniku, ki zaradi večjega zaslužka opusti igranje bendža in sprejme delo lovca na leve. 99 levov ulovi na način, da jih razneži in uspava s svojim igranjem. Zadnji pa se za njegovo glasbo ne zmeni in glasbenika pokonča. Ob tem eden od prej ujetih levov poreče ostalim: “Sem vam rekel, da bo nastopa konec, ko bo prišel do gluhega.” Ali je zapis povezan z razhodom, ni povsem znano, ga je pa Kozlevčar, ki je tudi nekdanji umetniški vodja zbora Perpetuum jazzile, pospremil z besedami: “Basen pove več. Vsi glasbeniki, pozor!”

New Swing Quartet je sicer pred mesecem dni izdal svojo novo pesem Going Down Jordan. (foto: NSQ)

Sorodne novice

Kulturni menu se je nadaljeval s kosilom NSQ

Jure Godler

Uvodno srečanje s polovico New swing quarteta

Jure Godler

Soul glasbo nosijo še vedno v sebi

Jure Godler

Dediščina gre v šole

Jure Godler

Ob spominu na prvi javni nastop New Swing Quarteta

Jure Godler

Likovna razstava Dareta Heringa

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več