9.5 C
Šentjur pri Celju
30/09/2020
sentjur.net

Prevorje je postalo srcu prijaznejši kraj

Prevorje, 26. 3. 2017 – V zavedanju, da med življenjem in smrtjo odločajo že kratke sekunde, je na pobudo Krajevne skupnosti Prevorje kraj postal bogatejši za defibrilator (AED). Napravo, s katero bistveno izboljšamo možnost preživetja pri nenadnem srčnem zastoju, so svojemu namenu predali zadnjo marčevsko nedeljo. Vsakomur je dosegljiva pred vhodom v gasilske prostore novega večnamenskega objekta na Prevorju.

Naprava za oživljanje pa sama po sebi ne pomeni veliko, če nam je znanje o njeni uporabi tuje. Vsled tega so v krajevni skupnosti povabili vsa gospodinjstva, da se udeležijo seminarja temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED in mobilne aplikacije iHelp za hitrejše nudenje prve pomoči. Idejni vodja projekta iHelp Andraž Ogorevc je krajanom najprej nudil teoretično, nato pa še praktično usposabljanje. Ob tem je podal nekaj statističnih podatkov in s tem dokazal, kako pomembno in življenjsko vlogo odigrajo difibrilatorji na javnih mestih.

Od sedaj bo na razpolago tudi na novem večnamenskem objektu, v centru Prevorja in bo dosegljiv v vsakem trenutku. Da pa je Prevorje postalo srcu prijaznejši kraj, imajo zasluge številni donatorji: Občina Šentjur, KS Prevorje, Prevoz blaga in okrepčevalnica Milan Obrez s.p., Nizke gradnje Anton Kladnik s.p., Kovinska in žična galanterija Damijan Arzenšek s.p., SMC lokalni odbor Šentjur, Prevozi Špoljar Jožko Špoljar s.p., Prevozi in druge storitve Anton Maček s.p. in Kava bar Jasmin Mimika Rezec s.p.. Predsednik domače KS Damjan Maček se je vsem donatorjem prisrčno zahvalil. (Majda Rezec)

Sorodne novice

V uporabo predali že 23. avtomatski defiblirator v naši občini

Jure Godler

Dan odprtih vrat gasilskega doma v Lokarjah

Tjaša Ferlež

Organizirali srečanja za starejše in predstavitev oživljanja

Jure Godler

Kako pomagati, ko pride do zastoja srca?

Jure Godler

AED tudi na Veterini Jagodič

Jure Godler

Defibrilator namestili tudi v Loki pri Žusmu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več