8.7 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Prevorski gasilci prevzeli novo motorno brizgalno

Prevorje, 11. 3. 2021 – Gasilci PGD Prevorje so po 39 letih prevzeli novo motorno brizgalno Rosenbauer Fox S. Izobraževanje in prevzem brizgalne MB 8/8 je potekalo s strani dobavitelja v četrtek, 11. 3 .2021. Spoštovati je bilo potrebno tudi ukrepe za preprečevanje širjenja virusa COVID-19, ki jih predpisuje zakonodaja. Zato je prevzem potekal v omejenem številu gasilcev, ki se bodo naučili upravljanja z brizgalno.

Po dobrih treh letih, ko so na Prevorju kupili novo vozilo – gasilsko cisterno AC 16/50, so gasilci na Prevorju vozilo opremili še z brizgalno. “S to bomo pri svojem delu uspešnejši, reševali premoženje ter naravo in mogoče celo kakšno življenje. Nakup MB 8/8 je velik finančni zalogaj za naše društvo, zato se zahvaljujemo vsem krajanom in krajankam, ki so v zadnjih letih od nakupa AC 16/50 prispevali svoje prispevke pri koledarjih,” so prevorski gasilci zapisali v izjavi.

Zahvaljujejo se vsem sponzorjem, ki so se odzvali na njihovo prošnjo v letu 2019, in sicer Anton Kladnik, s. p., KS Prevorje, Milan Obrez, s. p., Županova lista Gibanje za občino Šentjur, Telsim, d. o. o., Mimika Rezec, s. p. in GZ Šentjur za podporo in uvrstitev v plan nabave. (UO PGD Prevorje)

Sorodne novice

PGD Prevorje: Biti gasilec je čast in odgovornost

Jure Godler

Pogasili požar na izletniški kmetiji

Tjaša Ferlež

»Postali smo elitne enote v sistemu sil zaščite in reševanja!«

Jure Godler

Prevorski gasilci si letos nadejajo nove gasilske avtocisterne

Jure Godler

Želimo si gasilski dom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več