0.7 C
Šentjur pri Celju
23/01/2022
sentjur.net

Prvič so se na Šentjurjevem predstavili mladi glasbeniki

Šentjur, 13. april 2019 – Revija narodnozabavnih ansamblov je na Šentjurjevem že dolgobrada tradicija. Dogodka, kjer bi se lahko s svojimi talenti predstavili najmlajši, do sedaj ni bilo. Letošnja novost Šentjurjevega je ravno prireditev Mladi na Šentjurjevem, ki otrokom do 16. leta omogoča, da na prireditvenem prostoru pod stavbo RA Kozjansko predstavijo svoje glasbene talente.

Prva edicija prireditve je privabila kar dvanajst samostojnih harmonikarjev – 11 na diatonični ter enega na klavirski harmoniki ter tri sestave oz. ansamble: Komorno skupino GŠ skladatljev Ipavcev Šentjur, skupino Bizgeci in Ansambel Sanje. Mladi – najmlajši med nastopajočimi je štel devet let – so z nastopi pokazali veliko poguma in znanja, za kar so jim organizatorji podelili tudi plakete, ki jih bodo spominjale na nastop na Šentjurjevem, ki je bil za marsikoga eden prvih sploh.

(ViP)

Sorodne novice

Šentjurska zastava na mlaju visoko zaplapolala

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Dan D za vinogradnike

Jure Godler

Na pragu največje turistične prireditve pri nas

Jure Godler

Šentjurjevo 2018: Jure Zdolšek prvi do vina z oceno 19

Jure Godler

Od Slatne do Liverpoola po rockovsko

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več