13.6 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Prvič so se na Šentjurjevem predstavili mladi glasbeniki

Šentjur, 13. april 2019 – Revija narodnozabavnih ansamblov je na Šentjurjevem že dolgobrada tradicija. Dogodka, kjer bi se lahko s svojimi talenti predstavili najmlajši, do sedaj ni bilo. Letošnja novost Šentjurjevega je ravno prireditev Mladi na Šentjurjevem, ki otrokom do 16. leta omogoča, da na prireditvenem prostoru pod stavbo RA Kozjansko predstavijo svoje glasbene talente.

Prva edicija prireditve je privabila kar dvanajst samostojnih harmonikarjev – 11 na diatonični ter enega na klavirski harmoniki ter tri sestave oz. ansamble: Komorno skupino GŠ skladatljev Ipavcev Šentjur, skupino Bizgeci in Ansambel Sanje. Mladi – najmlajši med nastopajočimi je štel devet let – so z nastopi pokazali veliko poguma in znanja, za kar so jim organizatorji podelili tudi plakete, ki jih bodo spominjale na nastop na Šentjurjevem, ki je bil za marsikoga eden prvih sploh.

(ViP)

Sorodne novice

Projekt Mladi za mlajše narisal nasmehe kar 80 otrokom

Jure Godler

Mladinski center Šentjur svetuje, kaj početi med počitnicami

Jure Godler

Po dveh letih tudi uradni prevzem gasilskega vozila

Tjaša Ferlež

Kljub dežju, je zadišalo po Šentjurski kisli juhi

Tjaša Ferlež

Razglasili so županova vina 2022

Jure Godler

Šentjurjevo začeli z zmajem in mlajem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več