9.5 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Razpravljali o mladih in priložnostih v lokalnem okolju

Mladinski center Šentjur (MCŠ), ki deluje pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko, od maja letos skupaj s partnersko organizacijo Udrugo Suncokret aktivno dela na projektu mladih za demokracijo GAME – Grab a chance and make a change. Minuli konec tedna so se mladi iz Hrvaške mudili na študijskem obisku v Šentjurju.

Lokalno okolje

Mladi iz Šentjurja in Vrginmosta so v sproščenem vzdušju debatirali o pomenu delovanja mladih na lokalnem nivoju in tudi o tem, kakšne priložnosti lahko izkoristijo ali ustvarijo v lokalnem okolju. Dotaknili so se tudi demonstracij v Sloveniji, kot primer spontanega odziva državljanov in njihovo aktivno sodelovanje.
V soboto, 8. decembra, so si skupaj ogledali še Državni zbor in svet ter praznično Ljubljano. V okviru projekta GAME pa MCŠ anketira mlade, stare od 13 do 30 let, ki živijo na območju občine Šentjur. S pomočjo ankete pripravljamo Dolgoročni razvojni program mladinskega dela občine Šentjur 2014-2020. Anketo lahko izpolnite na spletni strani: https://www.1ka.si/a/19432
MCŠ in Suncokret s tem projektom, ki ga financira Evropska unija iz programa Mladi v akciji, mlade motivirata za aktivno participacijo v lokalnih skupnostih. Med drugim jih bodo seznanili, kako se pripravi razvojne dokumente ter kako se sprejema odločitve na lokalnem in nacionalnem nivoju.

 

 

Sorodne novice

Pravljično popoldne v IKC

ViP

In največ o naši občini vedo…

Zoran Borovšak

V Dobju zametki za sonaravni park

Jure Godler

Prvi moški kabaret v Šentjurju

Jure Godler

Žene me kreativnost

Jure Godler

Dekleta v uniformah

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več