-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Revija cerkvenih pevskih zborov na Kalobju

Kalobje, 10. maj 2015 – V okviru revije cerkvenih pevskih zborov dekanije Šmarje pri Jelšah, ki so jo letos organizirali na Kalobju, so se predstavili pevski zbori iz večine župnij iz dekanije Šmarje pri Jelšah, ki vključuje tudi župnije iz šentjurske občine.

Organizator revije je bila župnija Kalobje s tamkajšnim župnikom Petrom Orešnikom. Zanimivo je dejtvo, da je bila kalobška župnija ustanovljena 8. februarja 1764 in mineva nekaj več kot natanko 250 let od ustanovitve. Kraj izvedbe revije pa je vsako leto drugje. Na reviji je zapelo 11 zborov oz. vokalnih skupin. Tako so zapeli Cerkveni mešani pevski zbor (CMPZ) Dramlje pod vodstvom Lucije Kolar, CMPZ Ponikva pod vodstvom Blanke Cingl, Vokalna skupina Sladka gora pod vodstvom Alojza Firerja, Vokalna skupina Nežice iz Ponikve pod vodstvom Anje Zdolšek, CMPZ Zibika pod vodstvom Silve Ketiš, CMPZ Šentjur pod vodstvom Petra Krča, CMPZ Šmarje pri Jelšah pod vodstvom Petre Hribernik, CMPZ Šentvid pod vodstvom Blanke Čakš, Vokalna skupina Sv. Vid pod vodstvom Katerine Arlič Leban in Mladinski pevski zbor Kalobje pod vodstvom Matjaža Jagra. Zbori so peli sakralne pesmi, pred revijo pa je bila še kratko bogoslužje. Rdeča nit revije pa so bile pesmi pesnika in nekdanjega kalobškega župnika Josipa Virka. Za vse nastopajoče pa so organizatorji tudi poskrbeli in jih po reviji tudi pogostili. Program je povezovala domačinka Saška T. Ocvirk. (Jure Godler)

Sorodne novice

Vse župnije v občini po novem v eni dekaniji

ViP

Romali k Mariji na Kalobje

Jure Godler

#koronaintervju št. 21 – Dominik Gračner, gledališki igralec

Jure Godler

#koronaintervju št. 11: David Belina, režiser

ViP

Ponikva: Moč glasbe povezuje in osrečuje ljudi

Tjaša Ferlež

Poezija od Kalobja do Zlateč

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več