-0.1 C
Sentjur
18/01/2020
sentjur.net

S ponarejenim denarjem kupoval telefone

Policisti policijskih postaj Šentjur, Celje in Rače so preiskali osem kaznivih dejanj ponarejanja denarja. Šentjurski policisti so v preteklih dneh sprejeli kazensko ovadbo oškodovanca, ki mu je storilec za mobilni  telefon plačal s tremi ponarejenimi bankovci za 200 €. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je podobno kaznivo dejanje neznani storilec storil tudi na območju Policijske postaje Rače in tudi v Celju.  Občanka iz Celja je namreč obvestila policiste Policijske postaje Celje, da je bil njen sin pred časom oškodovan na isti način, osumljeni pa ga je znova poklical in se zopet zanimal za nakup mobilnega aparata. Občanka je bila takoj pripravljena sodelovati s policisti. Le-ti so se z osumljenim dogovorili za srečanje, pri čemer so mu zasegli tri ponarejene bankovce za 200 €. Osumljenemu 28-letniku, doma z območja Policijske uprave Maribor, so odvzeli prostost. Izsledili so tudi 27-letnega sostorilca, ki je poskušal z vozilom pobegniti. Le-ta je za bivanje prijavljen na Centru za socialno delo v Murski Soboti.

Šentjurski in celjski policisti so nato, na podlagi pridobljene odredbe, opravili hišno preiskavo vozila in dve osebni preiskavi ter pod zadnjim sedežem našli še 16 ponarejenih bankovcev po 200 €, nekaj druge gotovine ter mobilni telefon, za katerega je bilo kasneje ugotovljeno, da ga je osumljeni prav tako plačal s ponarejenimi bankovci. Osumljeni je žrtve iskal prek oglasov, kjer so objavili prodajo mobilnih telefonov in drugih predmetov. V sodelovanju s policisti Policijske postaje Rače so šentjurski policisti v nadaljevanju opravili še hišno preiskavo pri 28-letnemu osumljencu. V sklopu navedenih aktivnosti so policisti preiskali osem kaznivih dejanj s področja ponarejanja denarja in zasegli 35 ponarejenih bankovcev po 200 €. Hkrati so ugotovili, da sta osumljenca v zadnjem mesecu ukradla tudi gorivo na bencinskih servisih v Šentjurju in v Rogaški Slatini. (Milena Trbulin, PU Celje)

Sorodne novice

Pogrešanega Romana našli mrtvega v Štorah

Jure Godler

PU Celje: Stanje prometne varnosti se je močno poslabšalo

Jure Godler

Našli pogrešanega 14-letnega Domna

Jure Godler

Celje: Zasegli 1500 sadik konoplje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več