14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Šaljive igre in kopanje v blatu

Zibika, 24.8.2014 – Na Jernejevo nedeljo so člani Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Zibika in Kulturnega društva (KD) pod pokroviteljstvom KS Zibika pripravili prireditev Jernejeva nedelja v Zibiki s pričetkom ob 14. uri z zbiranjem ekip, ki so tekmovale v šaljivih igrah za pokal Zibike. Letos je tekmovalo 12 ekip: SK Sejalec, ŠK Kristan vrh, Društvo podeželske mladine  Šentjur (DPM) skupaj z ekipo KIMI Kostrivnica, I love Sveti Štefan, DPM Šmarje, ŠD Pristava, Prvakinje – Loka pri Žusmu, ŠD Tinsko, TD »Skriti biser« Sladka gora, PGD Šentvid in ekipa Gaberk pri Šoštanju.

Najprej tuš

Za začetek je udeležence pošteno stuširal in namočil naliv, ki pa je hitro prešel Zibiko. Tako so se ob 15. uri z igrišča v povorki z okrašenimi vozovi odpeljali na tekmovališče pri gasilskem domu. Letošnje tekmovanje se je odvijalo v naslednjih igrah, ki jih je napisal in režiral Marko Ketiš: Costa Concordia, Vodovod po naše, Eurobasket/mondial, Žledolom in Smučanje. Kljub slabi vremenski napovedi in velikemu nalivu se je zbralo obilo gledalcev, ki so se od srca nasmejali in uživali ob izvajanju iger. Posebna popestritev iger je bilo kopanje v blatu vseh tekmovalcev ob koncu tekmovanja. Glavni izziv je bila vleka vrvi posamezno ženske in moški, iz ekip, ki so tekmovale v igrah.
Letošnji zmagovalci – ekipa DPM Šentjur z ekipo KIMI Kostrivnica – so za las premagali ekipo I love Sveti Štefan in jim preprečili tretjo zaporedno zmago. Tretja je bila ekipa TD Skriti biser Sladka gora. Prve tri ekipe so bile nagrajene s pokali v trajno last, prvouvrščena pa je prejela prehodni pokal od lanskih zmagovalcev Svetega Štefana. Ekipa Prvakinj iz Loke pri Žusmu je prejela zaboj piva. Prav vse ekipe so dokazale, da je tekmovanje na Šaljivih igrah predvsem druženje in zabava, tekmovalnost pa je na drugem mestu. Tekmovalci so izrazili veliko zadovoljstvo in obljubili, da naslednje leto zopet pridejo. Po končanem tekmovanju se je začela veselica z ansamblom Petka, ki je trajala dolgo v noč.
Kot vsako leto so tudi letos imeli zelo zanimivo kravjo ruleto. Od začetka prireditve so prodajali polja za kravjo ruleto in srečke za srečelov. Kravja ruleta se odvija na njivi, kjer so označena posebna polja, na katerega mora krava spustiti svoj iztrebek. Letošnja dobitnica krave je bila Regina Scholinsky iz Nemčije. Dejala je, da česa takšnega ni še nikoli doživela in da je vesela nagrade. (M.B.)

Sorodne novice

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

#koronaintervju št. 29 – Aleksandra Gradišnik, DPM Šentjur

Jure Godler

PGD Lokarje: Zborovali mladi gasilci

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Prometne zagate na Bučn´cah

Jure Godler

Prejeli smo: V Tednu otroka z dvema projektoma

Jure Godler

Prejeli smo: Pozdravljali so morje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več