21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Sandi Čebular podpisal za Tajfun

cebularŠentjur, 29. 7. 2015 – Šentjurski državni prvak – ekipa KK Tajfun – počasi dobiva novo podobo za dvoje mednarodnih tekmovanj, ki jih bodo člani ekipe igrali v naslednji sezoni. Tajfunovci bodo namreč zaigrali v novi ABA ligi ter v prav tako novi Fibini Europe Cup. Sodelovanje našega prvaka v slednji so potrdili tudi iz Eurochallenga. V tej ligi bo zaigralo 59 ekip, dokončne skupine pa bodo izžrebane 4. avgusta. V tej ligi pa bodo poleg Tajfuna sodelovali še Helios Suns, Zlatorog Laško in novomeška Krka. Ostali udeleženci pa so dobesedno iz celotne Evrope – od Litve do Portugalske.

Danes pa je za šentjurski klub podpisal tudi povratnik v Šentjur Sandi Čebular. Nekdanji reprezentant, 196 cm visoki 29-letnik, je v Šentjurju že pred leti že igral, zaigral pa je tudi v Olimpiji, Slovanu in Heliosu. Poskusil pa se je tudi v tujini – v Španiji. Zadnje leto je igral za slovenskega podprvaka KK Rogaško, kjer je bil nosilec igre in zanje v povprečju dosegal 17,7 točke, 4,5 skoka, 3,2 podaje. Čebular pa je sodil po valorizaciji v sam vrh lanskoletne razpredelnice najkoristnejših igralcev in na koncu zasedel 3. mesto. S Šentjurčani je podpisal dveletno pogodbo. Zagotovo je ta izkušeni branilec primerna zamenjava za Đorđa Lelića, ki se je pridružil ekipi Helios Suns. Neuradno smo izvedeli, da je v Šentjurski ekipi še prostor za dve okrepitvi. Klub naj bi bil že v zaključnih pogovorih z igralcem iz ZDA. Šentjurska ekipa se počasi že oblikuje – nerešen status od lanskih igralcev ima le še bosanski reprezentant in ljubljenec domačega občinstva Emir Zimić. (Jure Godler)

Sorodne novice

Kolesarska dirka še zadnjič mimo Šentjurja

Jure Godler

KK Šentjur: Vrste košarkarjev je okrepil še Sandi Čebular

Jure Godler

Tomaž Bolčina se vrača v Šentjur

Jure Godler

Prvoligaški ekipi se je pridružil Pavle Boljkovac

Jure Godler

V naslednji sezoni želijo biti navdušeni

Jure Godler

Rogaška prekinila niz zmag Tajfuna

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več