25.8 C
Šentjur pri Celju
12/06/2021
sentjur.net

Sentjur.net: Tudi v slabih časih vlivajmo ljudem upanje

Pozdravljeni, bralci portala sentjur.net!

Slovenija, Evropa in svet drvijo v čas, ko nas iz dneva v dan napadajo z epidemijo, s pandemijo, koronavirusom, številom okuženih. S tem vsi klikamo po spletnih portalih, iščemo, kje je število okuženih največje in kje ni (končno se je pokazalo tudi v praksi, da je internet medij prihodnosti). Po tem, ko smo panično izpraznili vse trgovine z živili, kot da se pripravljamo na tretjo svetovno vojno, je čas, da se zapremo v domove in se nehamo izpostavljati po nepotebnem. Posledično okužiti najbolj ranljive – starejše, bolnike …

Tudi na našem portalu smo ostali čez noč brez dela – prireditve so opovedane, družabno življenje je počasi zamrlo – vsaj med tistimi pametnimi in ki jim je mar. Sentjur.net se ne bo pridružil dobesedno vsem portalom, ki sejejo strah med ljudmi s koronavirusom in okužbami, objavljajo skoraj vsak nov pozitivni test. Ne, ne gremo se tega. Če bo kakšno nujno obvestilo, ga bomo seveda objavili, drugače pa smo se v uredništvu odločili, da se gremo pozitivne vsebine, da vsaj za nekaj trenutkov pozabimo na vso to negativnost okoli nas.

k moči pozitivnih misli sodelujte tudi vi.

Po elektronski pošti urednistvo@sentjur.net nam pošljite:

  • kakšne zanimive prispevke,
  • potopise z vaših potepanj – lahko so starejši,
  • zgodbice, ki so vam jih brale vaše babice,
  • recepte za okusne jedi,
  • razmišljanja,
  • predstavite svoj nenavaden hobi,
  • karkoli drugega pozitivnega.

Vaše prispevke bomo sproti objavljali na našem portalu. Da dokažemo kot Italijani, ko z balkonov vrtijo glasbo, da v teh časih osame nismo sami. Bodimo znova ljudje, držimo skupaj, ne obsojajmo obolele, pomagajmo si!

Pred kratkim, ko smo pisali o dolgoročnih razvojnih načrtih Občine Šentjur, sem zapisal:

Roko na srce, nič nam ne manjka.

Stavek, ki je bil citiran s strani nekaj lokalnih politikov, češ, kaj si ta intelektualec domišlja, če nam toliko stvari v občini manjka. Čeprav se na ta zapis nisem odzval, bomo v prihodnjih dneh vsi prišli do tega zaključka – nič nam ni manjkalo. Šele ko ti nekaj odvzamejo, vidiš, koliko ti tisto pomeni.

Do takrat pa ostanite zdravi, ne izpostavljajte se po nepotrebnem, ne pozabite na solidarnost in dajte ljudem vedeti, da lahko računajo na vas, tudi v slabih trenutkih. Če potrebujete pomoč – skupaj bomo našli reštve in vam po najboljših močeh skušali pomagati!

Jure Godler, odgovorni urednik portala sentjur.net

Foto: Gašper Gobec

Sorodne novice

Reportaža: Razlike v znanju učencev so se poglobile

Jure Godler

Župan Diaci: “Ne izgubljajmo energije z jezo in prepiri zaradi vrste pred banko”

ViP

Razmišljanje: Martinovo letos brez martinovanja

Tjaša Ferlež

Bodimo odgovorni, upoštevajmo ukrepe!

ViP

Občina prepovedala uporabo vseh športnih in javnih površin

ViP

Strožji ukrepi: od petka nošenje mask tudi na prostem

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več