15.9 C
Šentjur pri Celju
24/10/2020
sentjur.net

Šentjurski kmetje pred parlamentom

Ljubljana, 29. 10. 2018 – Kmetijska zadruga Šentjur je tudi letos organizirala enodnevni izlet za svoje člane, ki poslovno sodelujejo z zadrugo. Tako so se zadnji septembrski četrtek proti Ljubljani napotili člani ZE Planina pri Sevnici, Slivnica in Dobje. Organizatorji so v zavedanju, da Slovenci še premalo poznamo slovensko prestolnico kot kulturno, znanstveno in politično središče naše domovine, program letošnjega izleta namenili za ogled in spoznavanje Ljubljane.

Prvi postanek so bile Trojane, kjer je udeležence izleta čakal topel zajtrk. Ljubljano so si najprej ogledali z avtobusa, vseskozi pa je znanje o mestu delil njen dobri poznavalec, vodič Rudi. Sprehod po mestu je ponujal številne oglede, med katerimi velja omeniti Tromostovje, Prešernov spomenik, Mestno hišo, tržnico Vodnikov spomenik, cerkve. Mnogi so prvič videli notranjost Cankarjevega doma in nekatere njegove dvorane. V njegovi neposredni bližini se nahaja tudi parlament, kjer politiki krojijo usodo tudi slovenskim kmetom. Opazovali so ga bolj od daleč, saj jih je že čakal vzpon z vzpenjačo na Ljubljanski grad. Po krajšem panoramskem ogledu in sprehodu skozi grajski park so se vrnili nazaj v mesto. Sledila je skoraj dveurna vožnja z ladjico po Ljubljanici, kjer so ob mirni plovbi, sproščenem druženju uživali ob pikniku.

Vrnitev domov so s krajšimi postanki popestrili še z nakupom krofov na Trojanah in pokušino piva v žalski fontani. Tako so številni šentjurski kmetje doživeli dan v »meščanskem« duhu, čeprav so nekateri po vrnitvi morali še po obveznih opravkih v hlev. (Majda Rezec, foto: Martin Luskar)

Sorodne novice

Prejeli smo: Shod slepih in slabovidnih žena iz vse Slovenije

Jure Godler

Prehodili pot od Sloma do Nove Cerkve

Tjaša Ferlež

Nova Slovenija – krščanski demokrati na izletu v Ljubljani

Tjaša Ferlež

7 de’ci na končnem izletu nastopili kar šestkrat

Jure Godler

Članice Društva kmetic Mavrica so se podale na izlet v Celje

Jure Godler

Z gasilsko salamo v Vipavsko klet

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več