19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Šentjurski likovni ustvarjalci na Barvitih 24

Šentjur, 17. 4. 2023 – Društvo likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur je kot vsako leto pripravilo redno letno razstavo. Tokrat so razstavi svojih umetniških del dali ime Barvitih 24. “Člani in članice šentjurskega likovnega društva so ustvarili okolico, kjer ob barvah in čopiču pozabijo na vsakodnevne tegobe ter se potopijo vsak v svoje odtenke. Na sivino ob šivanki ali pletilki pozabijo tudi vezilje – članice sekcije Vezilje, katerih mojstrovine so danes tudi na ogled,” je uvodoma povedala Polonca Jazbinšek, ki je program povezovala.

V letošnjem marcu so svoja dela razstavile članice likovnega društva in vezilje, tokrat pa so slikarskim delom deklet dodali svoja dela tudi moški člani društva. Uvodoma je zbrane pozdravila predsednica društva Mojca Sivka. Članom se je zahvalila za trud in jim zaželela še veliko umetniškega ustvarjanja še v bodoče. Čestitkam pa se je pridružila tudi podžupanja Silva Koželj.

Brez tematike

»Članice in člani smo bili pridni in ustvarjalni. Na naših delavnicah smo se lotevali vprašanj o zakonitostih likovne teorije in se posvečali tudi analizi novih nastajajočih del. To pot si nismo zadali nobene teme, na katero bi ustvarjali, temveč se je vsak avtor posvečal osebni izpovedi, motiviki s subjektivnim pogledom na svet in se spoprijemal s svojimi osebnimi izrazi in pristopi. Dopuščamo in tudi vzpodbujamo osebni izraz, svobodno izbiro motivov in tehnik. Ko je delo v fazi nastajanja, se sproti pogovorimo o problemih med delom, opozarjamo na napake in se veselimo uspešnih rešitev,« je za katalog razstave zapisal mentor likovnikov, akademski slikar Ivo Brodej.

Kot je v navadi, se je predsednica društva Mojca Sivka vsem prisotnim ustvarjalcem, ki so prispevali svoja dela za razstavo, tudi zahvalila s katalogom in drobno pozornostjo. Za kulturno popestritev otvoritve razstave Barvitih 24 je poskrbela Vokalna skupina Glasovir. Pevke vodi Tina Pečar. Zase pravijo, da so pevkam poleg petja in uživanja ob njem pomembni tudi tkanje prijateljskih vezi, deljenje veselih trenutkov, tolažba, podpora. Otvoritev Barvitiih 24 so popestrile s skladbami Vse barve in Le verjemi. (Jure Godler), foto: Kvirina M. Zupanc

Sorodne novice

25. obletnica delovanja DLU Rifnik Šentjur

Urša Kajba

Pisanica iz srca obsijana z žarki Božje milosti

Jure Godler

Razstavili dela. ki so nastala na slikarski koloniji

Jure Godler

Vedute Šentjurja pod spretnimi rokami ustvarjalcev

Jure Godler

Šentjurčani na treh zaporednih razstavah

Jure Godler

Šopek za vse!

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več