18.6 C
Šentjur pri Celju
20/08/2022
sentjur.net

Šentjurski vitezi – strateška igra o ponavanju občine

Šentjur, 20. 6. 2022 – V ponedeljek so osnovnošolci skozi strateško igro spoznavali kulturno in naravno dediščino Občine Šentjur. Tradicionalni kviz, Od občana do župana, je letos nadomestila strateška igra Šentjurski vitezi, ki združuje spoznavanje občine, strateško razmišljanje, načrtovanje in sodelovanje med sotekmovalci. Med šolskim letom so se šentjurski osnovnošolci skozi igro pripravljali in učili o občini znotraj razreda, dvajsetega junija pa so svoje znanje izkazali tudi širše. V igri se je pomirilo osemnajst učencev, po trije iz posamezne Šentjurske osnovne šole.

Na začetku smo dogodek otvorili s Šentjursko himno, ki jo je zapela zasedba učencev iz OŠ Hruševec Šentjur pod mentorstvom Mojce Krevel. Sledila so navodila in pričetek igre. Po napetih dveh urah razmišljanja, gradnje naselij, gradov, računanja in osvajanja ozemelj smo razglasili zmagovalce. Najbolje se odrezali učenci in učenke iz OŠ Dramlje ter OŠ Hruševec Šentjur. Vsi tekmovalci so prejeli priznanja za sodelovanje in praktične nagrade, ki jim jih je podelil mag. Marko Diaci. Mladinski center Šentjur se zahvaljuje vsem učiteljem mentorjem za sodelovanje in tekmovalcem za aktivno kreiranje dogodka.

Ker je zanimanje za igro zelo veliko, smo se odločili, da jo predstavimo tudi širši javnosti. Rezerviraj si datum 22. julij, v IKC Šentjur, Pr’ kulturni pip’ci, ob 19:00. Sestavi 2 ali 3-člansko ekipo in se vrni v čas srednjega veka, upravljaj svoje posestvo ter zavladaj deželi, kot pravi vitez. Vsaj en član ekipe mora biti star med 15 in 29 let. Prijave do 15. julija oz. do zapolnitve prostih mest. (Špela Tiselj)

Sorodne novice

Orientacija jih je letos vodila po Planini

Tjaša Ferlež

Mladi gasilci dokazali da jim  dež ni ovira

Tjaša Ferlež

Po mladini so se v nedeljo med sabo udarili še člani

Tjaša Ferlež

V zapletenih časih pogumno izpeljali Prvenstvo Slovenije

Jure Godler

TBA-jevke odlične na članskem državnem prvenstvu

Jure Godler

Šentjurski gasilci na Velikem gasilskem izzivu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več