10.6 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

ŠKMŠ izvedel mini verzijo Šentecha

Zgornji trg, 15. 10. 2016 – Vse je že kazalo, da Študentski klub mladih Šentjur (ŠKMŠ) ne bo izvedel dolgo pričakovanega elektronskega koncerta ob zaključku praznovanja dvajset let delovanja kluba. Primarno so dogodek nameravali izvesti v Kulturnem domu Gorica pri Slivnici, a so morali štirinajst dni pred dogodkom iskati nov prireditveni prostor, kar pa je v Šentjurju sredi hladnega oktobra skoraj misija nemogoče. Organizator je sklenil novo najemno pogodbo s Hotelom Žonta, a tri dni pred dogodkom določenih zahtev Upravne enote Šentjur ni bilo mogoče izpolniti. Tako so javnosti sporočili, da je dogodek odpovedan, kar je na spletu sprožilo burne debate, pa tudi v medije so zaokrožila pisma podpore mladim in odziv Upravne enote na celotno dogajanje.

A v soboto dopoldne je ŠKMŠ na spletu ustvaril nov dogodek, saj je bilo kar nekaj stvari najetih, dogovorjenih, pogodbe so bile podpisane, nekatere že plačane. “Da ne gre vse v nič in pa da vseeno, tudi če z malo grenkega priokusa, proslavimo jubilejnih 20 let kluba, smo za vas, ljubitelje elektronske glasbe, organizirali Minikoncert z Mariko Rosso!,” so zapisali na spletu. Kot sprejemljiv prostor se je že izkazala Galerija Zgornji trg Šentjur, za katero pa ni potrebno dovoljenje Upravne enote, in tako so, ker je prostor veliko manjši, dali v prodajo zgolj 50 vstopnic (udeležbo na Šentechu pa je na Facebooku potrdilo preko 300 ljudi). Zvečer se je pred galerijo zbralo veliko mladih, ki niso prišli na koncert z izključnim namenom poslušati elektronske glasbe, ampak predvsem izkazati podporo študentskemu klubu, ki se trudi, da dogajanje za mlade ne zamre.

V galeriji so se tako predstavili lokalni in tuji ustvarjalci elektronske glasbe: Alen Herič, Quicker Balance, Crocy, Robert Lauerto, Marika Rosa (Ukrajina) in Dennis N’bakhaa. S tako hitro organizacijo so ŠKMŠ-jevci pokazali, da so prilagodljivi in iznajdljivi. Na te lastnosti bi radi računali – ne le ŠKMŠ, ampak tudi drugi šentjurski organizatorji – pri vseh vpletenih pri organiziranju dogodkov. Resda velja Dura lex, sed lex – Zakon je krut, a še vedno zakon, a prav je, da kjer si organizatorji in uradni organi lahko stopijo nasproti, da si, za kvalitetnejše in prijetnejše bivanje v lokalni skupnosti. (Kvirina M. Zupanc)

Sorodne novice

O sopotnikih in osatih

ViP

Moja razstava ilustracij

Jure Godler

Prvič so se na Šentjurjevem predstavili mladi glasbeniki

ViP

Šopek za vse!

ViP

Prihaja Šentech

Jure Godler

Razstavili »naj škljoce« Šentjurskega poletja

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več