-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Skoraj 500 atletov v Šentjurju

Šentjur, 14. 5. 2016 – Sobota je bila dan za atletiko. V deževno-sončnem vremenu se je v šentjurskem športnem parku zbralo okoli 500 atletov iz vse Slovenije. Deveti Atletski miting Šentjur 2016 so pripravili člani Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur. Da gre za velik organizacijski zalogaj, je verjetno vsem jasno, vendar se je vodstvo kluba tudi v preteklosti soočalo z velikimi organizacijami, kot so državno prvenstvo v krosu in druge.

Slabo jutranje vreme pa atletov ni odbilo, da se ne bi podali na progo iz tartana in se pomerili v atletskih disciplinah. Začeli so člani, popoldan, ko pa je izza oblakov pokukalo sonce, so se pomerili tudi atleti v mlajših kategorijah. Tako so zabeležili kar 700 nastopov atletov, ki jih je vestno v statistiko vnašal Timing iz Ljubljane. Za pravilen potek tega športnega dogodka je skrbelo kar 51 atletskih sodnikov, v pomoč pa so priskočili tudi številni starši atletov. Zbrane atlete pa je pozdravil tudi šentjurski župan mag. Marko Diaci in jim zaželel obilo uspeha pri športu.

Na mitingu je bil odlično zastopan tudi domači klub, saj je v vseh kategorijah nastopilo kar 72 atletov, ki so osvojili 10 medalj. Zlate medalje so si okoli vratu nadeli: Andraž Švigelj (vortex, U14), Rok Jazbec (1000 m, U14), Eneja Vehovec Pondelak (60 m, U14), Nika Škornik (1000 m, U14) in Martin Artnak (600 m, U10). S srebrom sta se okitila Žiga Tovornik (1000 m, U14) in Juš Čmer Strašek (200 m, U8). Tretje mesto pa so osvojili Nives Artič (100 m, članice), Žiga Kolar (vortex, U12) in Ema Osojnik (vortex, U12). (Jure Godler)

Sorodne novice

Šentjurski atleti na 55. Prvenstvu slovenskih občin v krosu

Jure Godler

 Uspešna nedelja šentjurskih atletov

Jure Godler

Dve novi medalji za šentjurske atlete

Jure Godler

Iz Novega mesta z dvema srebrnima medaljama

Jure Godler

Po korona premoru padli kar štirje klubski rekordi

Jure Godler

#koronaintervju št. 5: Vlado Artnak, učitelj športa

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več