8 C
Šentjur pri Celju
26/09/2020
sentjur.net

Slovenec in pol nasmejala Gorico pri Slivnici

Gorica pri Slivnici, 20. 10. 2019 – Pravijo, da postaneš Slovenec šele, ko stopiš na najvišjo slovensko goro – Triglav. Prav tisto, ki jo je Jakob Aljaž kupil za en goldinar, danes pa velja za popularno “selfi” destinacijo. Prav tja sta se namenila stand up komika Aleš Novak in Perica Jerković v igrani komediji Slovenec in pol. Novak kot izkušen planinec, Jerković pa kot izkušen košarkar se zaradi stave za čast in slavo podata na avanturo. Poslušalce pa s komičnimi vložki držita nasmejane skoraj vso predstavo. Na poti na Triglav pa jima ponagaja tudi vreme, kozorg, zasedena Kredarica in celo sama sebi. Tako da se zaradi postelje celo spoprimeta. Ko prideta do Aljaževega stolpa, sta ponovno prijatelja. Kdo je na koncu izgubil stavo in kaj je za to moral narediti, pa pustimo tistim, ki so si ali pa si še bodo predstavo ogledali.

V Gorici pri Slivnici je predstavo organiziral SiTi Teater, skupaj s tamkajšnjim planinskim in kulturnim društvom. Da so zadeli žebljico na glavico, priča tudi nabito polna in razprodana dvorana Kulturnega doma Gorica pri Slivnici. Predstavo je režiral še en stand up komik Uroš Kuzman, ki si jo je predpremiero v Gorici tudi ogledal. Predstava je šele začela z gostovanji, saj so v Gorici nastopili šele petič zapored. Zagotovo pa bodo odslej kulturni dom v Gorici pri Slivnici tudi še naprej na radarju SiTi Teatra. (Jure Godler)

Sorodne novice

#koronaintervju št. 21 – Dominik Gračner, gledališki igralec

Jure Godler

#koronaintervju št. 9 – Edith in Tom Costo, zakonca in komika

Jure Godler

Mladi Ponkovljani že v prvem dogodku presegli pričakovanja

Jure Godler

Hrvaški “predavatelj” zabaval občinstvo Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

Tin Vodopivec s prijatelji napolnil Zgornji trg pri Kulturni pip’ci

Jure Godler

Zagrebški stand up na obisku v Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več