2.4 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Športna zveza Šentjur z novim vodstvom

Šentjur, 25. 2. 2015 – Po tem, ko je zaradi opredelitve do predloga Občine Šentjur, do kriterija kandidiranja na naziv Športnik leta 2014, odstopil dolgoletni predsednik Športne zveze Šentjur, Vladimir Artnak, so člani zveze redni občni zbor spremenili v volilnega.  Artnak, ki na seji ni bil prisoten, je kot vzrok navedel vztrajanje vodstva občine na spremenjenem kriteriju možnosti kandidaranja za naziv Športnik leta v občini Šentjur. Ta sprememba pa je “proti njegovim načelom v športu in vloge, ki jo ima kot predsednik krovne organizacije športa v občini Šentjur,” kot so zapisali na internetni strani ŠZŠ.

Delovno predsedstvo je vodil Branko Vizjak, ki je ugotovil, da je volilni občni zbor sklepčen, saj je bilo prisotnih 16 predstavnikov šentjurskih športnih društev od 34, ki jih je včlanjenih v zvezi. Med izvedenimi projekti v lanskem letu so izpostavili Miniolimpiado, nogometni turnir, prvenstvo Šentjurja v veleslalomu in prvenstvo slovenskih občin v krosu. Sredstva za mladino so namensko porabili za prevoze osnovnošolskih otrok na tekmovanja in za obnovitev seminarja smučanja. Vseskozi pa so člani UO ŠZŠ zastopali interes športa. Skupaj z Občino Šentjur pa vsako leto pripravijo tudi prireditev Športnik leta.

Nov upravni odbor

Prisotni člani so izvolili še nov upravni odbor. Tekmovalni šport bodo zastopali Klemen Zdolšek, Vahid Drapić, Klemen Grdina in Branko Vizjak, rekreacijski šport Štefan Gajšek, Srečko Krajnčan, Franc Plošnik in Miro Rožej, šport otrok in mladine pa Matej Berk, Nataša Čede in Darko Vouk. V nadzorni odbor pa sta bila potrjena Maja Senger in Jure Jevšnik. Na koncu je spregovoril tudi župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci. Obljubil je, da se bodo, kljub zategovanju pasu na proračunu, sredstva, namenjena za šport, le korekcijsko zmanjšala. Poudaril je, da je v občini registriranih kar 78 športnih društev, v zvezi pa delujejo tisti najbolj aktivni. Zahvalil se je tudi prejšnjemu vodstvu ŠZŠ, s katerim je občina dobro sodelovala.

Kdo bo bodoči predsednik ŠZŠ, pa bomo morali še počakati, saj ga bodo izvoljeni člani upravnega odbora izvolili iz svojih vrst na svoji prvi seji. (Jure Godler)

 

Sorodne novice

Zdenka Jan je nova predsednica ZDUS

Milenka Blažević

Barbara Gradič Oset na čelu kulturnikov

Jure Godler

Menjava na poveljniškem stolčku gasilske zveze

Tjaša Ferlež

Šentjur z močno podporo Anžetu Logarju, v drugi krog tudi Nataša Pirc Musar

ViP

Do 16. ure volilna udeležba v Šentjurju nad povprečjem države

ViP

Kandidatura, ki temelji na opravljenem delu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več