25.8 C
Šentjur pri Celju
12/06/2021
sentjur.net

Športni park zavzeli kosmatinci

Šentjur, 6. 9. 2015 – Kinološko društvo Šentjur se je tudi tokrat izkazalo s svojo strokovnostjo. Za njimi je izvedba 5. državne tekme pokala Rally Obedience (RO). Na glavnem nogometnem stadionu se je v štirih težavnostnih stopnjah pomerilo 45 psov, ki so s sabo pripeljali tudi svoje vodnice in vodnike.

V kategoriji RO-I so slavile Notranjke. Prvo mesto je zasedla Anja Tomšič, sledila ji je Polona Peršuh, na najnižjo stopničko pa je stopila Barbara Polak. V tej kategoriji morajo psi znati 30 vaj, na tekmi oziroma izpitu pa morajo v treh minutah opraviti 15 nalog.

V kategoriji RO-II so bili na stopničkah v premoči moški. Tako je z nalogami najbolje opravila Sanja Lužar, drugi je bil Igor Rebol, tretji pa Tomaž Lendero. Ta malenkost težja kategorija zahteva znanje 45 vaj, na tekmi pa se v prav tako treh minutah spopadejo s 17.

Tri stopničke v kategoriji RO-III sta zasedla ena tekmovalka in en tekmovalec. Prvo in drugo mesto je zasedla Neja Trbižan z različnima psoma, najbližje pa ji je prišel Štefan Harej. V tej kategoriji se na tekmi tekmovalci in psi pomerijo z 19 vajami, sicer pa jih morajo znati 60.

V kraljevi disciplini RO-IV so ponovno slavile ženske. Najbolje je s progo opravila Mojca Vrbančič, za odtenek slabša je bila Elizabeta Babič, na tretje mesto pa se je povzpela Maja Lončar. V tej kategoriji morajo tekmovalci in psi znati 75 vaj na levi in desni strani vodnika. Na tekmi se spopadejo z 19 vajami.

Tekmo sta sodila debitantka Katja Skulj in izkušen RO sodnik Marjan Polajnar. Prireditve se je udeležil tudi predsednik Kinološke zveze Slovenije Egon Dolenc. Slednji je zmagovalcem tudi izročil pokale za prva mesta. (Zoran Borovšak, Foto: KD Šentjur)

 

 

Sorodne novice

Ob dvajseti obletnici društva pripravili blagoslov konj

Jure Godler

V Gorici pri Slivnici blagoslovljenih kar 90 konj

ViP

Pes, moj prijatelj

Zoran Borovšak

Pes kot terapevt

Zoran Borovšak

Grič proslavil petnajstletnico s pesmijo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več