6.7 C
Šentjur pri Celju
31/03/2020
sentjur.net

Stelli je za las ušel slovenski izbor za Evrovizijo

Ljubljana, 1, 2. 2020 – Slab teden pred letošnjo EMO 2020 spomnimo, da je v letošnjem natečaju za pesem Evrovizije uspešno sodelovala tudi 19-letna Šentjurčanka Špela Jezovšek, ki nastopa pod umetniškim imenom Stella. Novost letošnje EME je bilo namreč predtekmovanje Ema Freš, kamor so se lahko prijavili še neuveljavljeni glasbeniki, ki so objavili manj kot tri pesmi in niso bili starejši od 26 let. Stella se je predstavila z živahno popevko ‘Ne vem, če sem v redu’, katere melodija in besedilo gre zelo hitro v uho.

Stella je objavila že svoj tretji single v zadnjih mesecih. Po uspehu pesmi Ocean, s katero je zmagala na Novi sceni mednarodnega festivala FeNS 2019 in prejela tudi nagrado za najboljši scenski nastop, je konec lanskega leta objavila pesem z naslovom Tvoja budala. Ta je bila originalno napisana v angleškem jeziku z naslovom Shotglass in ravno tako nagrajena s prvo nagrado avtorskega dela Glasu mladih 2017. Sedaj pa lahko na radijskih postajah že slišimo njeno najnovejšo pesem, s katero se je predstavila na festivalu Ema Freš in se z njo uvrstila v finalni del, ki smo ga lahko spremljali tudi po televiziji.

Ponosna na uvrstitev v finale

“Na tekmovanje Ema Freš imam samo lepe spomine in zelo sem ponosna, da sem se uvrstila v finale. Hvaležna sem, da je RTV Slovenija finalistom omogočila nastop v TV oddaji, da smo se tako lahko predstavili širši publiki. Priprave na nastop so bile kar intenzivne, predvsem v zadnjih dneh, saj je bilo treba zvaditi tako vokalno kot koreografijo. Matic Bizjak iz Plesnega centra Bolero mi je sestavil res super koreografijo, takoj sem se našla v njej. Oblačila je ustvarila Solo Mila. Njej res zelo zaupam, vedno ve kaj si želim in njen občutek za stil nikoli ne razočara.

Zelo sem uživala tako v nastopanju kot tudi v poslušanju ostalih nastopajočih, nekaj pesmi sem si kar hitro zapomnila. Najbolj zabavno je bilo vsekakor družiti se s plesalcema Majem Krčarjem in Markom Černilcom na vaji, s sotekmovalci in prijateljico Nežo Čuvan v zaodrju, s producentom Blažom Hribarjem ob ustvarjanju pesmi. Neža je profesionalno poskrbela za moj MU in frizuro, za kar sem ji res hvaležna. Najbolj pri srcu mi vedno ostajajo ljudje. Pa tudi na pesem sem zelo ponosna! V glavnem, fenomenalno!” pove Špela Jezovšek.

Nastala na poti v službo

“Pesem “Ne vem, če sem v redu” je nastala ob šestih zjutraj, med vožnjo v službo med poletnimi počitnicami. Ko je noč prekratka že, ne vem, kateri dan in se res vprašaš, če si v redu. Himna za ponedeljkovo jutro, izpitna obdobja … vsak se lahko najde v njej,” pove Stella. Besedilo in melodija sta Špelino avtorsko delo, pod aranžma pa se podpisujeta Blaž Hribar in izvršni producent Gaber Marolt.

Stello smo lahko videli tudi na odru Velikega novoletnega koncerta Božičnega Vojnika, kjer je suvereno prikazala širok razpon svojega umetniškega udejstvovanja – slovenska popevka, muzikal, jazz … In kaj sledi? Se bo še kdaj prijavila na EMO? “Absolutno. Rada pojem, rada nastopam, neskončno rada ustvarjam – v slovenščini, angleščini, in po malem tudi v japonščini. Tako da se bom gotovo potrudila, da me boste lahko ponovno videli na odru EME in upam, da še marsikje drugje.”

Sorodne novice

Stella z Oceanom osvojila FeNS 2019

Jure Godler

Broadway pripeljali v Šentjur

Jure Godler

»Popolna štala« na vrtu Ipavčeve hiše

Jure Godler

Še ptički jim zavidajo

Zoran Borovšak

Mlada Šentjurčanka s prvim videospotom

Jure Godler

Harlekinovci navdušili na zimski produkciji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več