12.8 C
Šentjur pri Celju
24/10/2020
sentjur.net

Stella z Oceanom osvojila FeNS 2019

Mlada šentjurska umetnica Špela Jezovšek, ki začenja svojo glasbeno pot pod umetniškim nazivom Stella, si je s svojo novo pesmijo Ocean pripela zmago na Novi sceni festivala FeNS 2019. FeNS je mednarodni pevski festival, ki je v organizaciji Agencije Plahutnik konec junija doživel že 24. izvedbo. Na odru Nove scene so se v preteklosti znašla tudi zdaj velika glasbena imena: Siddharta, NUDE, Tinkara Kovač, Eva Černe, Eva Boto, Lea Sirk, če jih naštejemo le nekaj. Stella je za svoj nastop poleg prvega mesta prejela tudi nagrado za najboljši scenski nastop, ki ga je kreirala skupaj z Najo Podbrežnik. Za Ocean je besedilo in glasbo prispevala sama, aranžma sta ustvarila Blaž Hribar in Gaber Marolt v produkciji Blaža Hribarja. Pesem je dobila že tudi svojo video zgodbo pod okriljem Zupančič DESIGN video in si utira svojo pot na radijske kanale.

Kdo je Stella?

Stella je v bistvu še vedno ista Špela Jezovšek. Ena, ki poje in pleše vsakih pet sekund, ker ne more biti pri miru. Če bi bila telefon, bi bila glasba njen polnilec.

Kakšen je občutek, ko daš svojo pesem prvič na poslušanje: Producentu? Poslušalcem? Žiriji na festivalu?

Obožujem ta občutek. Moje pesmi pripovedujejo zgodbe ali pa razkrivajo moja čustva. Zelo rada jih izražam in delim z drugimi. Vesela sem katere koli priložnosti, da predstavim svoje pesmi, in vsakega človeka, ki me posluša.

Ti iščeš zgodbe ali one najdejo tebe?

Oboje! Včasih so zgodbe v meni, včasih so okoli mene, včasih v besedah drugih ljudi. Inspiracija za mojo pesem Ocean so bile besede moje prijateljice in soimenjakinje Špele, ona zna z besedami. Največ mojih pesmi nastane, ko sem izjemno slabe volje, ker na ta način spravim svoje možgane nazaj v normalno stanje, mogoče, približno (smeh).

Imaš že nekaj avtorskih in drugih skladb. Kdo ti pomaga in te usmerja? S kom sodeluješ pri produkciji skladb?

Besedila in glasbo ustvarjam sama. Na sceni sem dokaj nova, usmerja me Gaber Marolt iz skupine NUDE. Moja mami je njihova super fenica in jaz sem bila na njihovem koncertu že v plenicah! (smeh) Gaber je izvršni producent in se dogovarja z drugimi člani ustvarjalnega tima. Za mojo novo pesem Ocean npr. je za aranžma in produkcijo poskrbel Blaž Hribar, video pa je posnel Tim Zupančič. Vesela sem teh sodelovanj, ker so res vsi TOP!

O čem govori Ocean?

Ocean v pesmi predstavlja neizmerljivo razdalijo med dvema človekoma. Vidiš obzorje, a ne veš, kako daleč je. Govori o zlomljenem odnosu, ko vse prihaja le z ene strani in druge ne doseže več, ne čustva in ne besede … Ljubljena oseba je sicer prisotna, a je srce daleč stran. Tudi ko sta najbližje skupaj, je med njima ogromen ocean …

Zakaj si se prijavila na festival FeNS?

Na FeNSu je vedno super, tam sem nastopila namreč že četrtič. Organizacija je odlična, pesmi mojih sotekmovalcev pa se mi pojejo še nekaj časa po festivalu. Zelo vesela sem bila zmage z Oceanom, pa tudi tega, da sem poleg zmage na Novi sceni prejela tudi nagrado za najboljši scenski nastop. Na odru zraven mene je namreč plesala moja soplesalka in ena izmed mojih najboljših prijateljic Naja Podbrežnik. Če kdo vpraša mene, ta nagrada pripada njej. Obe sva zmagali! (smeh)

Zdi se, da uspevaš preko velikih festivalov in tekmovanj v Sloveniji in drugod. Nastopila si tudi v X-Faktorju Romunija? Ali je to prava pot za mlado pevko?

Seveda, če hočeš biti pevka v Romuniji (smeh). Nekatere romunske prijateljice, ki sem jih spoznala tam, so nastop v oddaji uporabile kot odskočno desko. Njihove kariere zdaj spremljam preko Instagrama. Zame pa je bila to odlična izkušnja, nastopiti pred toliko ljudmi, uvrstitev v ‘Bootcamp’, vse skupaj!

Ples, petje, še kaj?

Ples, petje, pisanje pesmi, igranje klavirja, ukulel, risanje … karkoli je povezano z umetnostjo! Obožujem umetnost! Možnost, da ideje iz svoje glave pretvoriš v projekte in jih predstaviš zunanjemu svetu, se mi zdi fenomenalna, prepletanje različnih zvrsti umetnosti pa je še posebej zabavno. Moja prva ljubezen je umetnost nasploh, moja druga ljubezen pa japonščina (smeh).

Japonologija ali glasbeno ustvarjanje?

Oboje! Moja sanjska služba je japonska pevka! (smeh)

Kaj lahko od Stelle pričakujemo v prihodnosti?

Veliko pesmi! Kolikor jih bom uspela spesniti in posneti. Rada bi veliko nastopala in jih predstavila ljudem! Že od malega pa je moja želja tudi nastop na Evroviziji, od nekdaj jo spremljam. Prihodnosti ne poznam, karkoli bo zmetala na moj kup, bom pač sprejela. Glasba se poda z vsem.

Sorodne novice

Stelli je za las ušel slovenski izbor za Evrovizijo

Jure Godler

Broadway pripeljali v Šentjur

Jure Godler

»Popolna štala« na vrtu Ipavčeve hiše

Jure Godler

Še ptički jim zavidajo

Zoran Borovšak

Mlada Šentjurčanka s prvim videospotom

Jure Godler

Harlekinovci navdušili na zimski produkciji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več