-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Broadway pripeljali v Šentjur

Šentjur, 13. 7. 2019 – Broadway I love je tista prireditev, ki navadno odstopa od klasičnih prireditev Šentjurskega poletja, saj predstavlja pri nas ne tako pogost glasbeni žanr – muzikal. Ravno s tovrstno prireditvijo, ki jo že vrsto let organizira profesor solopetja na šentjurski glasbeni šoli Boštjan Korošec, pa Šentjursko poletje pridobiva na širini in prepoznavnosti. Prav tako je iz predhodnih prireditev znano, da je glasbeno-pevska predstava tehnično in pevsko dovršena in tudi letošnja je bila takšna. Pevce in pevke pa Korošec vsako leto nabere kar iz delavnic, ki jih organizira njegov Vocal BK studio. Letošnje leto je izvedel že trinajste tovrstne mednarodne poletne pevske delavnice ISSW 2019. Za glasbeno spremljavo so poskrbeli inštrumentalisti BK banda.

Letošnja zvezdnica zgodbe je bila Šentjurčanka Špela Jezovšek – Stella. Dogajanje muzikla so organizatorji postavili v New York, kjer se je mlada pevka (Špela Jezovšek) zaman trudila dobili vlogo v kateri od priznanih broadwayskih uprizoritev. Njej nasproti je z idejo, da sami pripravijo muzikal, stopil njen fant Žiga. Avdicija za nastopajoče je privabila veliko število pevk, ena izmed njih pa je vrgla tudi oči na Žigo. Denar za produkcijo pa naj od svojega strica zagotovila Žigova tajnica. Izkaže pa se, da je njen stric mafijec in denarja ne bo. Zato muzikal pripravijo brez honorarjev iz ljubezni do tovrstne glasbe.

Boštjanu Korošcu je znova uspelo navdušiti šentjursko občinstvo, kljub temu, da je hladen poletni večer terjal kakšnega poslušalca manj. Broadway I love pa so si lahko poslušalci ogledali tudi dan kasneje – v Celju.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Princeske prisanjale presežek Šentjurskega poletja

Jure Godler

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Stelli je za las ušel slovenski izbor za Evrovizijo

Jure Godler

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler

Stella z Oceanom osvojila FeNS 2019

Jure Godler

Pesem, polna hrepenenja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več