3.3 C
Šentjur
16/12/2019
sentjur.net

Stopče, Nova vas in Pešnica priklopljeni

Šentjur, 30. 9. 2014 – Z današnjim podpisom pogodbe se bo začela dogradnja kanalizacijskega omrežja povezanega na Čistilno napravo Šentjur – 3. faza. Pogodbo sta podpisala župan občine Šentjur mag. Marko Diaci in izvajalec del, direktor podjetja Tomgrad, Tomaž Hohnjec. Občina je uspešno pridobila sofinanciranje investicije v višini 85 % upravičenih stroškov v višini 678.087 evrov iz naslova prednostne usmeritve Regionalni razvojni programi. Celotna vrednost investicije znaša 759.460 evrov brez DDV.

Osnovni namen investicije je celostna ureditev odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda na območju naselij Stopče, Nova vas in Pešnica, s tem pa varovanje in zaščita voda in vodotokov povodja Savinje z učinkovitim čiščenjem odpadnih voda in varovanje, zaščita ter ohranitev naravnega okolja kot možnosti za razvoj turizma. V sklopu investicije bodo zgrajeni sekundarni fekalni in meteorni kanali s pripadajočimi objekti v naseljih Stopče in Pešnica.

Na vzhodnem in južnem delu Nove vasi bodo izvedene priključitve obstoječih kanalov na že zgrajeni primarni kanal, vključno z izgradnjo razbremenilnika, zadrževalnika in priključnih objektov. Skupaj bo zgrajenih 2.250 metrov fekalnih in 205 metrov meteornih kanalov. Po zaključku investicije bo na Čistilno napravo Šentjur na novo priključenih 395 prebivalcev iz 126 objektov. Sočasno z gradnjo kanalizacijskega omrežja bo izvedena sanacija cest, kjer bo potekala predmetna gradnja. Podjetje Tomgrad pa bo investicijo gradilo s partnerjem podjetjem PEOR. Dela se bodo pričela takoj, predviden zaključek pa bo junija 2015. (Jure Godler)

Sorodne novice

Nova čistilna naprava Planina je začela obratovati

Jure Godler

Čistilna naprava za čistejše okolje

Jure Godler

V Stopčah namenu predali kanalizacijsko omrežje in cesto

Jure Godler

Kanalizacijsko omrežje dokončano

Jure Godler

Odslej sofinanciranje po pravilnikih

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več