22.9 C
Šentjur pri Celju
04/06/2023
sentjur.net

Kanalizacijsko omrežje dokončano

Šentjur, 14. 8. 2014 – Občina Šentjur se je z investicijo Dograditev kanalizacijskega omrežja na čistilno napravo Šentjur – II faza prijavila na šesti Javni poziv »Regionalni razvojni programi« razvojne prioritete »Razvoj regij« in bila pri tem uspešna.  Iz razpisa je bilo sofinancirano kar 85 % upravičenih stroškov, to je 750.921 evrov, preostali del stroškov in DDV pa je zagotovila Občina Šentjur iz proračuna. Vrednost pogodbenih del skupno znaša okoli 880.000 evrov z DDV. Gradnja kanalizacijskega omrežja  se je pričela že po podpisu pogodbe z na razpisu izbranim izvajalcem Tomgrad – Tomažem Hohnjecem s.p. v juliju 2013.

Po štirih krajevnih skupnostih

Osnovni namen investicije je vzpostavitev celostnega urejanja odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda na področju aglomeracij Vrbno, Zgornje Lokarje, Hruševec  in v delu naselja Gorica pri Slivnici. Z nadaljevanjem izgradnje kanalizacijskih priključkov občina zagotavlja učinkovito čiščenje odpadnih voda, s tem pa prispeva k izboljšanju zdravja in življenjskega standarda prebivalcev ter k varovanju in ščitenju voda ter vodotokov povodja Savinje. S tem investicijskim posegom se bo zagotovilo ločeno odvajanje fekalnih odpadnih voda v skladu z regionalnimi in občinskimi razvojnimi akti, kakor tudi z državno in evropsko okoljsko regulativo. Poudariti velja, da je bilo vzporedno z deli izgradnje kanalizacije (kar je v osnovi obsegal projekt) opravljenih še kar nekaj ostalih del na infrastrukturi. V vseh omenjenih krajevnih skupnostih, kjer je izvajalec gradil kanalizacijo, je bilo treba prenoviti tudi pripadajočo cestno infrastrukturo na trasah gradnje. Pri tem so KS in krajani ponekod tudi z lastnimi sredstvi in s sofinanciranjem poskrbeli za sanacije odsekov cest v ustrezni dolžini. Poleg tega so se hkrati z gradnjo kanalizacije obnavljali tudi nekateri komunalni vodi, tako je bilo prenovljenih tudi kar nekaj odsekov vodovoda.

Kmalu dokončanje vseh del v Hruševcu

Svečane otvoritve je se poleg številnih obrazov šentjurske družbeno-politične scene udeležil tudi v. d. generalnega direktorja za regionalni razvoj na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Marko Drofenik. V tej investiciji je bilo izgrajenih 4.400 m kanalizacijskega omrežja (V Hruševcu 2730 m, Vrbnem 880 m, Zgonjih Lokarjih 600 in v Gorici pri Slivnici okoli 530 m). “S tem izpolnjujemo tudi zaveze, ki smo jih kot država dali EU, leta 2003, ko smo se pogajali v vstopu v EU,” je povedal župan mag. Marko Diaci. Zaprosil je tudi krajane Hruševca za potrpežljivost, saj se na tem območju še izvajajo nekateri projekti. Ob zvokih Pihalnega orkestra Šentjur sta župan in Marko Drofenik simbolično odkrila spominsko tablo. Ob škropljenju iz zraka so golaž postregli kar v šoli in ne na parkirišču, kot je bilo prvotno mišljeno. (J. G.)

Sorodne novice

Obnovili bodo 845 m ceste Pešnica–Podgrad

Jure Godler

Letos veliko vlaganj v cestno infrastrukturo

Jure Godler

V Stopčah namenu predali kanalizacijsko omrežje in cesto

Jure Godler

Stopče, Nova vas in Pešnica priklopljeni

Jure Godler

Občini Dobje in Šentjur povezani tudi z vodovodom

Jure Godler

Šentjur bo varen pred poplavami

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več