16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2021
sentjur.net

Strele in grmenje na Pokaži, kaj znaš

Dobje, 31. 7. 2016 – Prireditve o odkrivanju mladih talentov so bile nekaj desetletij nazaj prava stalnica po celotni Sloveniji. Prireditve v sklopu Pokaži, kaj znaš so skupaj z ostalimi tudi počasi ugasnile in izgubile v veljavi, razen prireditve na Dobju. Velik dogodek za mlade talente sta 45 let vztrajno organizirala Jožica in Franc Salobir. Letos pa je žal slednji preminil, vendar Salobirjeva ni vrgla puške v koruzo. Tokrat je s pomočjo Kulturnega društva Dobje, Občino Dobje in PGD Dobje ponovno prijela za organizacijo tega dokaj zahtevnega dogodka, ki se tradicionalno odvija zadnjo nedeljo v mesecu juliju.

V sončni pripeki so svoj pevski in glasbeni talent predstavili predvsem posamezniki, nato pa so se skupine počasi večale – vse do ansamblov. Mladi glasbeniki so prišli na dobjanski Pokaži, kaj znaš dobesedno skoraj iz celotne Slovenije: Hrastnika, Ptuja, Beltincev, Bistrice pri Mariboru, Šentruparta na Dolenjskem … Nekaj izmed njih pa je bilo tudi domačih – Duo Dejan in Tilen na klarinetu in harmoniki sta prišla iz Kalobja in iz Dobja, zaigral pa je tudi drameljski narodnozabavni ansambel Žurerke. Od 20 prijavljenih je na oder stopilo 17 glasbenih sestavov.

Sonce, nevihta, sonce, nevihta …

Žal pa vreme ni zdržalo. Precejšen naliv je po sedmih nastopajočih, tik po nastopu ansambla Strel iz Postojne namočil prizorišče, pa tudi poslušalce, ki so se pred hudo uro stisnili pod za vse premajhen šotor in v gasilski dom. Po slabih 20 minutah pa je ponovno posijalo sonce, ki pa ni zdržalo – ponovno je večji in daljši naliv prekinil dogajanje. Zaradi dežja so začeli celo ozvočevalci pospravljati svoje ozvočenje, kar pa je po tem, ko so se razbežali oblaki, povzročilo kar nekaj prepričevanja, da so slednji le ostali in za silo zakrpali premočeno tehniko.

Na koncu je komisija Lojze Ogorevc, Franci Rebernik, Zvone Leskovšek in Peter Frece ter komisija občinstva določila tiste najboljše. Voditelj Tone Vrabelj je še na koncu razglasil najboljše – ansambel Razgled iz Bizeljskega je osvojil četrto mesto, kvintet Krajnski muzikanti je bil tretji, drugo mesto je osvojil Gala kvintet, prvo mesto in veliko torto pa so osvojili člani ansambla Vražji muzikanti. Po razglasitvi in fotografiranju pa se je nadaljevala zabava brez dežja z ans. Svetlin. (Jure Godler)

 

Sorodne novice

47. Pokaži, kaj znaš – prvič v enotnem šotoru

Jure Godler

Pokaži, kaj znaš ponovno prekinila nevihta

Jure Godler

Kulturno društvo Dobje z novim vodstvom

Jure Godler

Na Dobju pokazali, kaj znajo

Zoran Borovšak

Na dobjanskem “Pokaži, kaj znaš” sijalo sonce

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več