5.7 C
Šentjur pri Celju
20/10/2020
sentjur.net

Strožji ukrepi: od petka nošenje mask tudi na prostem

Šentjur, 14. oktober 2020 – Po današnjem dnevnem rekordu odkritih okužb s koronavirusom – odkrili so jih 707, v Šentjurju pet – je vlada na večerni seji sprejela sveženj strožjih ukrepov za zajezitev virusa. Če so v pomladnem valu ukrepi sinhrono zajeli vso državo, zdaj ti prihajajo na statistične regije, ki so se, zaradi več kot 140 okužb na 100.000 prebivalcev v zadnjih dveh tednih, obarvale rdeče. Takih je trenutno sedem: Posavje, Zasavje, Koroška, Gorenjska, JV Slovenija, osrednjeslovenska regija in Savinjska, del katere sta tudi Občina Šentjur in Občina Dobje.

Za rdeča območja tako od petka velja omejitev gibanja med regijami in prepoved prireditev ter zbiranja nad deset oseb, prepoved verskih obredov, omejitve v raznih storitvenih dejavnostih in zaprtje fitnesov ter obvezno nošenje zaščitnih mask tudi na prostem, razen ob predpisanih izjemah, ki bodo veljale tudi za prehode med regijami. Od sobote bodo zaprti tudi gostinski lokali.

Višji razredi OŠ in dijaki ponovno na daljavo

Vlada je sporočila tudi, da bo šolanje za vse šolarje od 6. razreda osnovne šole in dijake z naslednjim tednom potekalo na daljavo. Podaljšana je bila tudi veljavnost turističnih bonov, ki jih bo moč unovčiti tudi v prihodnjem letu. Po besedah vladnega govorca Jelka Kacina bodo ukrepi jutri, v četrtek, objavljeni v Uradnem listu. (foto: zajem zaslona, Vlada RS)

Sorodne novice

Občina prepovedala uporabo vseh športnih in javnih površin

ViP

V prvi polovici septembra v Šentjurju 16 okužb

ViP

Turistični boni: Šentjurčani pri unovčevanju še zadržani

ViP

V Šentjurju že osem okužb s novim koronavirusom

Jure Godler

Nova okužba z novim koronavirusom na Šentjurskem

ViP

Leto 2021 bo leto Josipa Ipavca

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več