3.6 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

Strožji ukrepi: od petka nošenje mask tudi na prostem

Šentjur, 14. oktober 2020 – Po današnjem dnevnem rekordu odkritih okužb s koronavirusom – odkrili so jih 707, v Šentjurju pet – je vlada na večerni seji sprejela sveženj strožjih ukrepov za zajezitev virusa. Če so v pomladnem valu ukrepi sinhrono zajeli vso državo, zdaj ti prihajajo na statistične regije, ki so se, zaradi več kot 140 okužb na 100.000 prebivalcev v zadnjih dveh tednih, obarvale rdeče. Takih je trenutno sedem: Posavje, Zasavje, Koroška, Gorenjska, JV Slovenija, osrednjeslovenska regija in Savinjska, del katere sta tudi Občina Šentjur in Občina Dobje.

Za rdeča območja tako od petka velja omejitev gibanja med regijami in prepoved prireditev ter zbiranja nad deset oseb, prepoved verskih obredov, omejitve v raznih storitvenih dejavnostih in zaprtje fitnesov ter obvezno nošenje zaščitnih mask tudi na prostem, razen ob predpisanih izjemah, ki bodo veljale tudi za prehode med regijami. Od sobote bodo zaprti tudi gostinski lokali.

Višji razredi OŠ in dijaki ponovno na daljavo

Vlada je sporočila tudi, da bo šolanje za vse šolarje od 6. razreda osnovne šole in dijake z naslednjim tednom potekalo na daljavo. Podaljšana je bila tudi veljavnost turističnih bonov, ki jih bo moč unovčiti tudi v prihodnjem letu. Po besedah vladnega govorca Jelka Kacina bodo ukrepi jutri, v četrtek, objavljeni v Uradnem listu. (foto: zajem zaslona, Vlada RS)

Sorodne novice

Interes za cepljenje v Šentjurju poskočil za več kot 300 odstotkov

ViP

Na Šentjurskem trije ministri. Kustec: Kalobje bo dobilo nov šolski prostor

ViP

Kako smo precepljeni v občinah Šentjur in Dobje?

ViP

Reportaža: Razlike v znanju učencev so se poglobile

Jure Godler

Župan Diaci: “Ne izgubljajmo energije z jezo in prepiri zaradi vrste pred banko”

ViP

Bodimo odgovorni, upoštevajmo ukrepe!

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več