25.8 C
Šentjur pri Celju
12/06/2021
sentjur.net

ŠUDR-ovci prvič organizirano tekli na Rifnik

Šentjur, 22. 5. 2021 – ŠUDR – Športno umetniško društvo Rifnik je znova povezalo krajane Nove vasi in Črnolice, tokrat s tekom na Rifnik. Po tem, ko se rahljajo vladni ukrepi glede koronavirusa in ko se rumena luč vedno bolj umika zeleni na vladnem semaforju, so znova vzklile najrazličnejše ideje o vzpostavitvi druženja in prireditev. Tako se je v ŠUDR-u porodila ideja o teku na Rifnik. Žal so morali organizatorji zaradi ukrepov predviden dogodek za 8. maj prestaviti za štirinast dni, tokrat pa jim je na roko šlo tudi vreme.

V športnem parku se je zbrala pisana množica organizatorjev, tekačev, domačih prostovoljcev in tistih, ki so želeli samo dati podporo športnemu dogodku. “Ideja o teku na Rifnik se je porodila Leji Košir na enem od skupnih sestankov,” nam je zaupala ena od organizatoric Mojca Kolar, ki ob številu prijavljenih tekačev kar ni mogla skrivati navdušenja – na tek se je prijavilo kar 36 tekačev. Pred uradnim začetkom precej zahtevnega teka – večino poti se teče v strm hrib – so se prijavljeni tekmovalci dobro ogreli, da so zmanjšali možnost nastanka poškodb. Ogrevanje je ob odlični glasbi didžeja Denisa Kukoviča vodil Urh Toplak.

Video posnetek

Zmaga ostaja doma

Napetost pred štartom je počasi naraščala in po odštevanju se je skupina tekačev podala v boj z napornim klancem. Strmina je že na samem začetku upočasnila kar precej tistih manj pripravljenih športnikov, ki jim je korak iz teka kmalu udadel v hojo. Tisti najbolje pripravljeni so pošteno zagrizli in se hitro prebijali proti vrhu. Tekmo so organizatorji posneli tudi z dronom. Komaj je minilo nekaj čez deset minut, je ciljno črto na vrhu Rifnika že prestopil zmagovalec teka – domačin David Plevnik, ki je postavil tudi prvi uraden rekord teka – 12:43. S skoraj minuto zaostanka je v cilj pritekel še Janko Vrečko in nekoliko kasneje Niko Lucijan Marn. V kategoriji žensk je s časom 16:52 zmagala Darinka Presečnik pred Majo Majcen in Dijano Toplak.

“Nad udeležbo teka sem res presenečena in zelo zadovoljna, saj se je udeležilo več tekačev, kot smo si predstavljali, zlasti ko tek organiziramo prvič,” nam je zaupala tudi idejna vodja Leja Košir. “Vsi tekači, ki so se prijavili in plačali štartnino, so dobili darilno vrečko lokalnih dobrot in uporabnih stvari, ki smo jih uspeli pridobiti od naših večinoma lokalnih podjetij,” je še povedala Koširjeva. Po končanem teku so se ponovno vsi tekači zbrali v špotnem parku na odličnih prigrizkih, ki jih je pripravila Slavica Spolenak Jakop. “Za junake, ki so pritekli na vrh Rifnika, smo pripravili sadje, sendviče – brezglutenske, brezlaktozne, veganske – in še nekaj sladkega, tako da se lahko najde za vsakega kaj okusnega,” je povedala Spolenak Jakopova.

Za konec športnega dne so organizirali tudi otroški tek. Vsi tekmovalci teka na Rifnik in otroci v neformalnem teku so prejeli spominske medalje, najboljši pa tudi pokale. “Vesela sem, da smo ŠUDR-ovci postali takšna velika družina, ki delujemo skupaj za dobrobit kraja in krajanov,” je še za konec dodala Leja Košir. Povabila nas je še, da se 19. junija udeležimo naslednje prireditve ŠUDR-a – Keltski dan na Rifniku. (Jure Godler)

Sorodne novice

Kelti so živeli v deželi tej in na Rifniku

Jure Godler

Otroke v Vaškem hramu je obiskal Miklavž

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več