29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Rekord teka na Rifnik še vedno nedosegljiv

Šentjur, 18. 5. 2024 – Tek na Rifnik je postal tradicionalni dogodek v organizaciji Športno-umetniškega društva Rifnik (ŠUDR). Tudi tokrat so se potrudili z organizacijo in znova poskrbeli, da je na četrtem teku vse teklo kot podmazano. Ker so se v preteklosti pojavljale pobude, da bi na Rifnik tekle tudi mamice z majhnimi otroci, so organizatorji poskrbeli za veliko napihljivo igralo, kjer so se pod budnim očesom članice ŠUDRa otroci zamotili in se zaigrali. Prav tako so znova poskrbeli za skupno ogrevanje tekačev, za glasbo pa je poskrbel DJ Faki.

Brez rekorda

Tokrat se je na štart 1,9 kilometrov dolge gorske proge prijavilo 25 tekačev in 8 tekačic, ki so se takoj po uspešnem štartu spopadli s rifniško strmino. Prvi na vrhu je bil Marko Čretnik, ki je do ciljne črte na jasi potreboval 11 minut in 24 sekund, kar pa je za več kot minuto počasneje, kot je lansko leto tekel rekorder proge Timotej Benčan (10 min in 9 sekund). Na drugo mesto se je uvrstil tekač Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur Andrej Debelak, tretji pa je bil Dejan Počivalšek.

V kategoriji tekačic je v absolutni kategoriji suvereno zmagala Karmen Klančnik Poberžin z rezultatom 15 minut in 6 sekund, pred Nastjo Mihelčič in Darinko Presečnik. Vse rezultate si lahko ogledate na tej povezavi. So pa Protimovci, ki so poskrbeli tudi za uradno merjenje časa teka, pripravili tudi uvrstitve po kategorijah. V kategoriji člani do 30 let je zmagal Urh Toplak, pred Denisom Pezdevškom in Nejcem Plevnikom, v kategoriji od 31 do 50 let pa je zmaga pripadla absolutnemu zmagovalcu Marko Čretniku, pred Andrejem Debelakom in Dejanom Počivalškom. Med člani starejšimi nad 51 let se je najbolj izkazal Vojko Pavlič, pred Karlom Majcnom in Rokom Turnškom.

V ženski kategoriji do 30 let je zmagala Nastja Mihelčič, pred Nežo Pišotek in Ano Planko, v kategoriji od 31 do 50 let pa Karmen Klančnik Pobežin pred Darinko Presečnik in Martino Pišotek. Kot edina tekačica nad 51 let si je zmago pritekla Andreja Podvršnik. Tekači so pred tekom plačali tudi štartnino, ki je bila v času predprijave 18 evrov, na dan tekmovanja pa 20 evrov.

Poskrbljeno za tekače

“Vsak od tekačev, ki so tekli na Rifnik, prejme paket, ki je v približni protivrednosti same štartnine. Dobijo tekaško majico, po teku pa so za vse pripravljeni prigrizki in osvežilna pijača. V ŠUDR-u se trudimo, da je vsem tekačem pri nas lepo in se dobro počutijo,” nam je povedala letošnja organizatorica teka Mojca Kolar. Plakete in medalje pa so najboljši v kategorijah prejeli po teku. Uro kasneje pa so se v teku pomerili še najmlajši.

So se pa organizatorji pohvalili tudi z novim “ŠUDR-placom”. “Že dolgo časa smo si prizadevali, da bi naše društvo imelo tudi uradne prostore, ki bi bili namen tako druženju kot spremljevalnim aktivnostim našim prireditvam,” je razložila Kolarjeva. Zato so v Športnem parku Rifnik postavili štiri kontejnerje – povezane po dva skupaj. Eden je namenjen občnim zborom društva in sestankom. V tem je tudi manjša kuhnjica, večja miza in klopi, drugi sklop dveh kontejnerjev pa je namenjen sanitarijam in skladiščnim prostorom. Sanitarije so ločene na moški in ženski del, na obeh pa se je možno tudi stuširati. V skladišču pa bodo deponirali opremo – največ te se nabere ravno iz Keltskega dneva na Rifniku. “Naša želja je tudi organizacija delavnic za otroke, ki bi jih radi naučili plesti, kvačkati in podobna uporabna stara znanja, ki počasi izumirajo,” nam je še zaupala Kolarjeva.

ŠUDR-ovci pa organizirajo tudi veteransko ligo v malem nogometu, ki jo izvajajo vsak petek. To pomeni, da mora biti vsak teden prisoten kakšen od organizatorjev. “Ko vidiš znane obraze, ko se nekaj dogaja, da so ljudje povezani, da pomagamo drug drugemu, nas polni z energijo. Kar se mi zdi najbolj pomembno, je to, da s tem vzgajamo naše otroke, da je treba biti solidarni, da je treba pomagati, da je treba biti sočutni do drugih. To je tista dodana vrednost vsega,” je zaključila Mojca Kolar, organizatorica Teka na Rifnik. (Jure Godler, foto: Jure Godler in ŠUDR)

Sorodne novice

S pestrim dogajanjem obeležili 10-letnico delovanja

Tjaša Ferlež

Evropski teden mobilnosti – Dan za kolo

Tjaša Ferlež

Kelti so že četrtič zavzeli Rifnik

Jure Godler

V teku na Rifnik dosežen nov uradni rekord

Jure Godler

Keltska vas s keltsko ministrico in županom

Jure Godler

Na najdaljši dan leta jutro čakali na Rifniku

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več