12.4 C
Šentjur pri Celju
20/09/2020
sentjur.net

Svetniki do solz nasmejali občinstvo

Šentvid pri Planini, 16. 11.2019 – V soboto so animatorji oratorija v Dobju, v Kulturnem domu Šentvid pri Planini, uprizorili igro z naslovom Trije vaški svetniki. Zbrano občinstvo so nasmejali do solz. Igra Trije vaški svetniki, je smešnica, komedija ali burka iz naše preteklosti. Iz nje lahko potegnemo kar močne vzporednice današnjemu času, ki ga zagotovo zaznamujeta pomanjkanje moralnih vrednot in poštenosti.

Kmečka veseloigra govori o spoštovanem in častitljivem županu Porenta, ki skrbi tudi za moralo na vasi. Z župnikom in nekaterimi možmi ustanovi Društvo za povzdig čednosti in naravnosti na deželi. A kaj, ko na dan pridejo stari grehi iz pretekle mladosti in zgodba se prav tukaj začne močno zapletati.

Smeh zagotovljen

Skupina animatorjev letošnjega oratorija v Dobju je tako pripravila humorno uprizoritev stare komedije, pod vodstvom Polone Vidic in Marte Jerman. Igralci Tanja Kolman, Lan Leskovšek, Veronika Rajh, Matic Gračnar, Eva Kovačič, Urban Uduč, Lara Malgaj, Žan Koprivc, Ana Vidic, Lovro Gubenšek, Nives Kovačič, Lenart Gubenšek in Jan Kovačič so se tako kar nekaj časa pripravljali, vadili in izpopolnjevali določene detajle, ki spravijo v smeh prav vsakega gledalca. Za njimi je že kar nekaj uprizorjenih predstav, a kot pravijo sami, je vsaka predstava nekaj posebnega ne samo za gledalce, ampak tudi za njih – igralce. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Oratorij Ponikva – Imaš moč!

Tjaša Ferlež

Indijansko obarvan oratorij na Ponikvi

Jure Godler

Že deveti dobjanski oratorij

Jure Godler

Svet stoji na mladih! Ali na starih?

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več