-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Tinka Muck zlata na mednarodnem klavirskem tekmovanju

tinka_muck

Radlje ob Dravi, 23. maja 2014 – V Glasbeni šoli Radlje ob Dravi je potekalo 4. Mednarodno koroško klavirsko tekmovanje mladih pianistov. Tekmovanja se je udeležila učenka Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur, mlada pianistka Tinka Muck. Predstavila se je v prvi kategoriji, imenovani “klavir solo”. Strokovna žirija, ki so jo sestavljali Saša Gerželj Donaldson, Edinburgh, Škotska; Ivana Godec Vinceković, Varaždin, Hrvaška; Bojan Glavina, Piran, Slovenija, se je zaradi njene izjemne kakovosti igranja odločila, da ji podeli zlato nagrado.

Mednarodnega koroškega klavirskega tekmovanja se je udeležilo 187 pianistov iz 41 glasbenih šol Avstrije, Hrvaške, Italije, Makedonije in Slovenije. Glasbena šola skladateljev Ipavcev se je prvič udeležila tega pomembnega tekmovanja. Iskreno čestitamo naši mladi nadarjeni pianistki Tinki Muck in njeni profesorici Larysi Kocherovi za tako lepe rezultate in vrhunski dosežek. Tinki želimo veliko uspeha vnaprej. (Glasbena šola Šentjur)

Sorodne novice

Klopco z dotrajano barvo spremenili v klavir

Jure Godler

TBA-jevci odlični na državnem prvenstvu in mednarodnih tekmovanjih

Jure Godler

Mednarodno tekmovanje na Ponikvi

Jure Godler

Prejeli smo: Najboljši na mednarodnih tekmovanjih pri ministrici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več