-5.5 C
Šentjur pri Celju
06/02/2023
sentjur.net

Tudi šentjurska podružnica Sberbank zaprta

Šentjur, 28. 2. 2022 – Odgovor Evropske unije na napad Rusije na Ukrajino je sveženj ukrepov, ki onemogočajo poslavanja te največje države na svetu. Poleg gospodarskih sankcij, zaprtega zračnega prostora je Evropska centralna banka danes sprejela odločitev, da bančna skupina Sberbank Europe AG, prekine s poslovanjem.  Zato so podružnice Sberbanke v Sloveniji in tudi v Šentjurju, zaprle svoja vrata za najmanj dva dni – do srede. Poslovenje banke pa je omejeno le na kartično poslovovanje, ostale storitve pa niso na voljo, poslovalnice pa so zaprte.

Dvik gotovine lahko komitenti opravijo s plačilnimi karticami in to samo 400 evrov dnevno (z več dvigi po 150 evrov). Prav tako se že vnešeni plačilni nalogi naslednja dva dneva ne bojo izvrševali. S tem ukrepom so v Sberbank omejili previsok odliv vlog, ki bi še bolj negativno vplival na trenutno poslovanje banke. Na Sberbank mirijo, da slovenska shema zajamčenih vlog, katere podpisnica je tudi Sberbank banka d.d., jamči za vloge do 100.000 EUR na stranko v posamezni banki. Komitenti pa lahko dodatne informacije dobijo na spletni strani www.sberbank.si in na brezplačni telefonski številki 080 22 65. Sberbank pa je pri nas edina banka, ki ima rusko lastništvo, ostale banke pa delujejo po normalnih obratovalnih časih.

Sorodne novice

Občinski praznik brez omenjanja besede, ki visi nad nami

Jure Godler

Vrata odprle tudi naše šole in vrtec – še vedno strogi ukrepi

Jure Godler

Koronavirus COVID-19: splošne informacije in preventivni nasveti

Jure Godler

Vode so se umaknile, plazovi še naprej grozijo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več