17.3 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Turnir v odbojki: Vroča tekma, a zaledenela stopala

Dramlje, 26. 9.2020 – Že dolgo so v društvu Študentskega kluba mladi Šentjur poskušali organizirati turnir odbojke na mivki, vendar je bil le ta v povezavi s Covid-19 težko izvedljiv. Zeleno luč so v društvu dobili septembra in se tako odločili, da turnir organizirajo zadnjo soboto v septembru.

Na turnir v Dramljah, ki je bil prvotno planiran, kot igranje tri proti tri, je zaradi slabe vremenske napovedi nekaj ekip v zadnjem trenutku odpovedalo udeležbo. Ker je po tem ostalo premalo ekip, so se organizatorji skupaj s prijavljenimi dogovorili, da igrajo dvojice. Po priredbi ekip je bilo tako na dan dogodka prisotnih deset ekip. Ekipa iz Maribora, ki je bila v precej napetem finalnem dvoboju proti mešani dvojki iz Šempetra, je le ugnala nekoliko mlajša nasprotnika. Tretje mesto pa je zasedel naš član in tudi organizator dogodka.

Glede na epidemiološko sliko je bil dogodek izpeljan odlično. »Že za samo dovoljenje, ki ga potrebuješ, moraš izpolniti kar precej dokumentacije, sedaj je pa ta še večja zaradi pridobitve pozitivnega mnenja NIJZ. Prav tako smo s strani NIJZ prejeli marsikatere omejitve, katere je bilo nekoliko težje zagotoviti, ampak s trdim delom je vse mogoče,« pravi organizator prireditve.

Vreme se pripravlja na bolje! Imaš srečo.

Kar se tiče vremena, je bilo takole »– uff – zjutraj, ko sem se zbudil, sem mislil, da bom dogodek odpovedal. Kmalu zatem sem odšel v OŠ Dramlje še po zadnje informacije, kako in kaj. (Rad bi se zahvalil OŠ Dramlje, saj so nam pomagali, kolikor je bilo v njihovi moči in so hoteli, da je dogodek izpeljan, saj drugače športni park Dramlje precej sameva …) Ko sem po obisku šole pogledal v nebo, sem videl, da se že jasni, dobil sem nasmešek na obraz, kmalu zatem sem pa prejel še sms sporočilo: „Vreme se pripravlja na bolje! Imaš srečo,“ od očeta, ki je doma spremljal vremensko napoved.«  Čez dan se je pokazalo nekoliko sonca, da so se lahko malo ogreli. Res, da je bilo vreme brez padavin, ampak kljub temu zelo hladno, saj se je finalna tekma igrala v zgolj 8 stopinjah.

Žal obiskanost obiskovalcev ni bila takšna, kot so si organizatorji želeli. To krivdo pripisujejo zagotovo samo vremenu. Če bi bil turnir nekoliko prej, bi se tam znašlo bistveno več obiskovalcev. V prihodnjem letu planirajo organizirati dva turnirja v odbojki na mivki, kjer se bodo igrale mešane trojke. Kolikor so sedaj razmišljali o tem, imajo v planu organizirati nočni turnir v odbojki in pa navaden turnir, ki bo potekal od jutra do večera. (Tjaša Ferlež, foto: ŠKMŠ)

Sorodne novice

Eko jaz in eko ti, združimo moči!

Jure Godler

Glasbena božična zgodba napolnila srca mnogih ljudi

Tjaša Ferlež

Komemoracija Dramlje: Mir ni nekaj samoumevnega

Jure Godler

Zvezdina svojo oddajo z gosti posnela v IKC

Jure Godler

Mladi glasbeniki so se predstavili v Dramljah

Jure Godler

Prejeli smo: Drameljčani si želijo pločnik

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več