5.3 C
Sentjur
19/02/2020
sentjur.net

Upodobljali lepote Slivniškega jezera

Gorica pri Slivnici, 28. 5. 2016 – Krajevna skupnost Slivnica pri Celju (kmalu KS Gorica pri Slivnici) je povabila člane Društva likovnih umetnikov Rifnik Šentjur, da sodelujejo pri 40. obletnici Slivniškega jezera. Na idiličnem prostoru in sončnem vremenu se je na Ramni plaži zbralo več kot 20 umetnikov, ki jih je pozdravil Janez Palčnik, predsednik krajevne skupnosti. Dogodka pa so se udeležili tudi gostje iz Celjske regije in drugod. Tematika slikarske kolonije je upodobiti lepote, pa tudi kakšno očem skrito podobo v okolici jezera.

Po razdelitvi slikarskih platen in spiti kavici so se umetniki zaprli v svoje svetove, iskali kotičke, kjer se bodo lahko izživeli na platnu, v prihodnjih nekaj urah vse do kosila. Razstavo del, pa bodo pripravili 25. junija, na Kresno noč. Razstava bo v avli KD Gorica pri Slivnici. “Pridružil se nam je tudi slikar iz Nepala, zato lahko rečemo, da je današnja slikarska kolonija mednarodna,” je dodal predsednik DLU Rifnik Šentjur, Dragan Podovac. Nepalski umetnik je zaradi povratka v matično državo svoji sliki že končal, vrnil pa se bo zagotovo na razstavo.  (Jure Godler)

Sorodne novice

Franjo Malgaj v številnih podobah na Ipavčevi paleti

Jure Godler

Tema ustvarjanja je bil Franjo Malgaj

Jure Godler

Ramna Jazz ponovno glasbeni presežek poletja

Jure Godler

Kresna noč na predvečer državnega praznika

ViP

Šentjurčani na treh zaporednih razstavah

Jure Godler

Ob prazniku so si Šentjurčani podarili Jazzvo

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več