18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Uradno: Jelka Godec na čelo poslanske skupine SDS

Šentjur, 20. maj 2022 – Slab mesec dni po volitvah državni zbor že dobiva končno podobo notranje organizacije, prav tako poslanske skupine, ki jih je v tem sklicu šest. Na čelu druge največje – poslanske skupine Slovenske demokratske stranke – pa se obeta menjava. Namesto Danijela Krivca, ki je poslance SDS vodil v prejšnjem sklicu, bo vodja postala Šentjurčanka Jelka Godec.

Pred nekaj minutami nam je ob vložitvi gradiva v državni zbor to sama tudi potrdila. Godčeva, ki je minuli petek nastopila svoj tretji mandat poslanke v državnem zboru, bo tako vodila drugo največjo poslansko skupino, ki pa je tudi za enega člana večja od prejšnjega sklica. Spomnimo, Jelka Godec je sicer tudi podpredsednica stranke SDS, v času tretje vlade Janeza Janše pa je poslanski sedež zamenjala za mesto državne sekretarke v kabinetu predsednika vlade.

Med prvimi nalogami, ki Godčevo čaka na novi funkciji, bo posvetovanje s predsednikom republike Borutom Pahorjem o podpori novemu mandatarju za sestavo vlade. Predvidoma bodo posvetovanja potekala v ponedeljek.

Sorodne novice

Pogovor o Sloveniji v duhu knjižnih uspešnic

Jure Godler

So slovenski kmetje na robu izumrtja?

Jure Godler

Šentjurčanki med najbolj uspešnimi politiki septembra

ViP

ŠENTJUR: Diaci vstopa v četrti mandat. Prejel 70,58 % glasov.

ViP

‘Občino Šentjur bomo naredili veselo in sproščeno’

Jure Godler

Diaci dobil protikandidatko: v županski boj tudi Jelka Godec

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več