1.8 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

V 12 letih so nagradili že preko 200 prostovoljcev

Šentjur, 4. 4. 2018 – Naj prostovoljec/prostovoljka je osrednja prireditev Tedna zdravega mesta in LAS za preprečevanje zasvojenosti z drogami v občini Šentjur, ki potega od 2. do 10. aprila. Prireditev naj prostovoljec leta pa organizirata Občina Šentjur in Mladinski center Šentjur, ki deluje v okviru Razvojne agencije Kozjansko. “Vsakoletna prireditev z nominiranci dokazuje, da so v občini ljudje, ki delujejo prostovoljno, ki s svojim delom brezpogojno polepšajo življenja mnogih soljudi,” je uvodoma povedala voditeljica programa Polonca Jazbinšek. Prostovoljci skrbijo za okolje ali delujejo v dobrobit kraja. Prvič so prireditev izvedli leta 2006, skupno pa so nagradili že preko 200 prostovoljcev.

Za uveturo v prireditev so poskrbeli mladi glasbeniki Pihalnega orkestra Glasbene šole Šentjur pod vodstvom Matjaža Vodiška. Osrednji govor je imela lanskoletna naj prostovoljka Gabriela Križnik, ki vodi KO RK Loka pri Žusmu že 10 let. “Ko delimo dobro, se to množi. S tem bogatimo našo družbo in ustvarjamo lepši svet,” je med drugim povedala lanskoletna nagrajenka. Poudarila je, da gre za mnogo več kot brezplačno pomoč – gre za empatijo in za prihodnost. Slabo polovico dvorane poslušalcev je nagovoril tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, ki je čestital in se zahvalil nagrajencem.

Priznanja

Župan in predsednica Zveze prijatejev mladine Šentjur Albina Karmuzel sta podelila priznanja v različnih kategorijah. V kategoriji postovoljcev do 18 let sta priznanja dobila Luka Košak Pevec in Nac Mastnak,  oba člana Planinskega društva Slivnica pri Celju. Priznanja v kategoriji od 19 do 3o let so prejeli Nejc Zalokar, Žan Vodeb in Tilen Cmok. V kategoriji prostovoljci nad 31 let, ki se ukvarjajo z otroki in mladino, so prejeli priznanja Simona Koželj Brilej, Manca Čujež in Matjaž Golež. V kategoriji nad 31 let splošno so priznanja prejeli skupina prostovoljcev projekta Starejši za starejše za boljšo kakovost življenja DU Gorica pri Slivnici, Anton in Milena Arlič, Dušan Kundih in Nada Pungaršek. Slednjo so na prireditvi presenetili tudi ljudski godci iz Jožkove bande.

Za konec sta zaplesala odlična plesalca Neli Čadej in Domen Romih, zaigrali pa so tudi pihalci. Po uradnem skupinskem fotografiranju nagrajencev so se obiskovalci zadržali še v avli, kjer jih je čakala pogostitev. (Jure Godler)

Sorodne novice

Zlatih petdeset Nade in Martina Pungarška

Jure Godler

Podelili občinska priznanja za prostovoljce leta 2019

Jure Godler

Mladi gasilci PGD Ponikva na srečanju mladine na Hrvaškem

Jure Godler

Dobrota, ki jo podarimo, se vedno vrne v naše srce

Jure Godler

In prostovoljec leta je…

Zoran Borovšak

Danica Recko – naj prostovoljka leta 2013

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več