-2.7 C
Sentjur
20/02/2020
sentjur.net

V novo leto s spremembami parkiranja v Šentjurju

Šentjur, 6. 12. 2019 – Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci je v začetku novega leta tradicionalno povabil za zaključek lanskega leta medije, ki pokrivajo s poročanjem našo občino. Že v začetku novinarske konference je vsem voščil uspešno novo leto, predvsem pa vsem veliko zdravja. Župan je predstavil novosti o parkirnem režimu v občini Šentjur. V letu 2019 se uvajajo modre cone, ki bodo omogočale brezplačno omejeno parkiranje.

Parkiraj in se zapelji

Novo parkirišče P&R (park & ride) pri Zdravstvenem domu Šentjur, kjer je občina pridobila evropska sredstva, je namenjeno uporabnikom, ki bodo pot nadaljevali z javnim prevozom. P&R parkirišča oz parkiraj in se zapelji niso novost po svetu. Uporabnikom bodo omogočala, da bodo za ceno 1 evra lahko cel dan na označenem mestu parkirali svoj avtomobil ter se v Celje zapeljali z javnim prevozom – avtobusom. Ob tem bodo prejeli parkirni listek, ki ga bodo namestili na vidno mesto v avtomobilu, s potrdilom plačila se lahko zastonj enosmerno odpeljali v Celje. Za povratek domov bo seveda treba kupiti redno avtobusno vozovnico. Na parkirišču P&R je predvidenih za ta to 98 parkirnih mest, od tega 8 za gibalno ovirane osebe.

Modra cona

Modre cone parkiranja bodo po novem na treh parkiriščih – za občino, za Zdravstvenem domom Šentjur in ob Poslovnem objektu Tržnica Šentjur. Modra cona je zarisana samo na delu parkirnih mest – na na vseh. Namen modrih con je, da se omogoči brezplačno parkiranje do 2 uri za krajša opravila v mestu. Po izteku tega časa mora voznik avto umakniti. Omejitev bo veljala vsak delovnik med 7. in 15. uro. Vozniki bodo dolžni na vidnem mestu v avtomobilu označiti začetni čas parkiranja ali nastaviti parkirno uro. Mestni redarji bodo v prvem tednu kršitelje le opozarjali, nov parkirni režim pa kasneje redno nadzirali.

Kolesarske steze in peš poti

V letošnjem letu bo dokončana kolesarska povezava in pešpot ob potoku Pešnica v mestu Šentjur. S to investicijo je občina povezala mestno središče od blokov pri Cesti Miloša Zidanška do novega parkirišča pri Zdravstvenem domu Šentjur. V sodelovanju s sosednjimi občinami se načrtujejo kolesarske povezave Celje-Štore-Šentjur ter od Šentjurja do Rogatca. Prav tako je v teku izdelava razpisne dokumentacije za kolesarsko stezo na relaciji Proseniško-Dole-Šentjur. (Jure Godler)

Sorodne novice

V letu 2020 v Šentjurju nov parkirni režim

Jure Godler

Celje: Slovenskemu avtobusu na avtocesti odpadli kolesi

Jure Godler

Dobili bomo dodatnih 130 parkirnih mest

Jure Godler

Šolski avtobus vodil povorko

Zoran Borovšak

Šolarji prvič z avtobusom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več