33.8 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Avtobus Svobode se je mudil tudi v Šentjurju

Šentjur, 6. 4. 2022 – Volilna kampanija je v polnem zamahu. V Občino Šentjur in Občino Dobje se hodijo predstavljat številni poslanski kandidati, ki najdejo najprej pot v županski pisarni, nato pa še med ostalimi volivci. Pri nas se je ustavil tudi avtobus Gibanja Svoboda, na katerem so poleg kandidatov iz tega območja bili tudi njihov predsednik Robert Golob, nekdanji boksar Dejan Zavec in nenazadnje tudi domačinka in kandidatka Danica Polak Gruden. Iz Dolge gore jo je življenjska pot kaj kmalu zanesla v Ljubljano, kjer zdaj živi, a pravi, da korenin in doma ne pozabiš nikoli.

Številni simaptizerji Gibanja Svoboda so pričakali avtobus v Centru Selič. V veselem vzdušju, kjer se je trlo znanih in manj znanih oseb, je Roberta Goloba prišla pozdravit tudi šentjurska podžupanja Silva Koželj in mu prenesla pozdrave šentjurskega župana mag. Marka Diacija. Kaj bo Šentjur pridobil, če izvolimo Danico Polak Gruden za poslanko, nam je poslanska kandidatka odgovorila: “Predvsem komunikacijo in sodelovanje. Seveda pa vse, kar je potrebno, da iz lokalnega nivoja prenesemo na državni, saj smo na državni ravni veliko premalo slišani.” 

“S tem, ko bomo živeli v odprti in svobodni družbi in ko bomo znali ustvariti več in boljše, bo to dejansko doprineslo vsem – tudi lokalnemu okolju. V našem programu imamo jasno izpostavljeno medgeneracijsko solidarnost, kar pomeni, da želimo zadržati mlade doma, jim omogočiti delovna mesta, kjer bodo prepoznali svoje poslanstvo in ki bodo pridodala visoko dodano vrednosti. Zato imamo zelene politike in zelena delovna mesta visoko med prioritetami,” nam je povedal Robert Golob. Pohvalil pa je dejstvo, da imajo pri nas številni objekti tudi sončne elektrarne. “V Občini Šentjur se zavedate, kako pomembna je zelena preobrazba,” je dodal. Po pogovoru s simpatizerji se je volilna karavana odpravila naprej. (Jure Godler)

Sorodne novice

V Golobovi ministrski ekipi tudi Šentjurčanka

ViP

Z avtobusom Nove Slovenije na izlet

Jure Godler

Danica Polak Gruden: Na koncu je prevladalo srce

Jure Godler

V novo leto s spremembami parkiranja v Šentjurju

Jure Godler

Celje: Slovenskemu avtobusu na avtocesti odpadli kolesi

Jure Godler

Šolski avtobus je vodil pustno povorko

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več