7 C
Šentjur pri Celju
27/02/2021
sentjur.net

V osrčje Paridola po novi cesti

Paridol, 13. oktober 2018 – Minula sobota je bila za KS Gorica pri Slivnici brez dvoma pomemben dan. Po jutranjem odprtju prenovljene OŠ Slivnica pri Celju in kasneje sanirane ceste “pri Zakošku” v Bukovju je ob petih popoldan trojica župnik-župan-predsednik, ki je večino popoldneva preživela skupaj, prispela še do Paridola. Pred tamkajšnjim gasilskim domom je roj vaščanov dal vedeti, da jim odprtje 700-metrskega odseka iz Jelc v osrčje kraja veliko pomeni.

Uvodoma so zapele Paridolske korenine, zasedba, ki že leta ime Paridola ponaša širom naše domovine, nato pa je zbrane pozdravil predsednik KS Gorica pri Slivnici Janez Palčnik. V kratkem pozdravu je izrazil veselje nad celotnim prazničnim dnem ter krajanom zaželel varno uporabo ceste. V imenu krajanov je zahvalo lokalni samoupravi izrekel predsednik Vaške skupnosti Paridol Božidar Golubovac. Župan, mag. Marko Diaci, je projekt predstavil iz finančne plati, povzeto, lokalna KS je za podlago namenila 25.903 evrov, od tega tri in pol tisoč občine neposredno. Krajani so poleg lastnega dela vložili deset tisoč evrov, za asfalt pa je občina namenila okoli 32,500 evrov. Spregovoril je tudi domači dušni pastir Marko Šraml. Z zbranimi je delil, da ga je pred leti resno skrbelo dejstvo, da je v Paridolu mnogo več krajanov preminulo, kot se jih je rodilo. Naravni prirast se je v zadnjih letih ugodno obrnil, čemur je pričala skupina razigranih otrok na prizorišču, ki je kasneje dobesedno prevzela rezanje traku. Veselo vzdušje se je nadaljevalo v gasilskem domu ob pesmi, golažu in domači rujni kapljici. (ViP)

Sorodne novice

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Jure Godler

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

Lesen stebriček preprečil najhuje

Jure Godler

Prejeli smo: Bi sodelovali pri reševanju žabic?

Jure Godler

Javna pot Dobje-Straška Gorca odprta

Jure Godler

Cesta do »konca sveta« odprta

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več