9.5 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

V teku na Rifnik dosežen nov uradni rekord

Šentjur, 13. 5. 2023 – Člani Športno umetniškega društva Rifnik so v nedeljo že tretjič zapored organizirali tek na Rifnik. Vse niti organizacije je tudi tokrat v svojih rokah držala Leja Košir. Športni park v Novi vasi pa se je že zjutraj prebudil, k sreči v hladnejše, a vendarle jutro brez dežja. ŠUDR-ovci so že pripravili stojnice, glasna glasba pa je zazvenela izpod prstov DJ Kuky-ja Denisa Kukoviča. Kmalu so v športni park začeli prihajati tudi tekači. Da bi se izognili poškodbam, jih je ogreval Urh Toplak.

Letos se je na tek prijavilo 34 tekačev, kar sta dva manj, kot sta bila lansko leto. Nestanovitno vreme je očitno pustilo posledice, saj jih je sprva bilo prijavljenih 40. Tako rekreativci kot tudi tisti tekači, ki se s tekom ukvarjajo profesionalno, so se ob 10. uri zbrali na štartu. Na štartni listi pa je bilo opaziti tudi nekaj znanih ime, kot so Miran Cvet, tekač, ki je lansko leto postavil rekord proge 10:28, ter slovenski gorski tekač Timotej Bečan in drugi. Predvsem slednji je na štartu veljal za favorita. Proga teka na Rifnik pa je bila zaradi dežja precej razmočena in težka, zato so o novem rekordu teka na Rifnik bili skeptični tudi organizatorji.

Vendarle nov rekord

Čeprav tek velja za rekreativno prireditev, pa je vseeno čas teka skrbno odmerjen. Žal pa je letos zatajil še simbolični pok malega topa, skujala pa se je tudi topovska rezerva, tako, da so organizaotrji morali tek začeti s klasičnim pripravljeni, pozor, štart. Tekači pa so brez milosti zagrizli v šentjurski hrib ter v 305 metrov višinske razlike oz. 1,9 kilometra dolgo progo. Prvi je po pričakovanjih pritekel v cilj na vrhu Rifnika Timotej Bečan, ki je lanskoletni najboljši rezultat popravil za neverjetnih 19 sekund in postavil nov mejnik na 10 minut in 9 sekund.

“Kratka in sladka aktivacija (1,9 km, 305 vm) za jutrišnjo Borošo, tekmo iz centra Zagreba na Sljeme, ki šteje tudi za hrvaško državno prvenstvo in je tako še dodaten izziv. Lahko pohvalim današnjo organizacijo, ki ima marsikaj več, kot ostale tekme. Veliko je bilo namreč malenkosti, ki so me prijetno presenetile,” je povedal Timotej Bečan, ki je tudi državni prvak v gorskem teku, rekorder vspona na Triglav, ter že štiri leta naj gorski tekač Slovenije. Drugo mesto na teku je dosegel lanskoletni zmagovalec Miran Cvet, tretji pa je bil Blaž Pristovnik.

V ženski kategoriji je najhitreje na Rifnik pritekla Karmen Klančnik Pobežin, ki je za vspon potrebovala 14 minut in 26 sekund. Renata Vetrih je bila druga ter Alja Senegačnik tretja.  Ogranizatorji so podelili tudi priznanja po posameznih kategorijah. V moški kategoriji do 30 let je zmagal tudi absolutni zmagovalec teka Timotej Bečan, pri ženskah do 30 let pa Alja Senegačnik. V kategorijah od 31 do 50 let je zmagala Karmen Klančnik Pobežin pri moških pa Blaž Pristovnik. V kategoriji starejših od 50 let je bil najhitrejši Miran Cvet.

Medalje in medene rastline

V trendu Občine Šentjur so tudi ŠUDR-ovci poskrbeli, da so najboljši za nagrado prejeli tudi medovite rastline, vsi tekmovalci pa so si prislužili tudi medalje. Najboljšim pa je čestitala tudi podžupanja Občine Šentjur, Silva Koželj. So pa priskrbeli tudi za odlične in zdrave prigrizke, ki sta jih pripravili Slavica in Anica. Obiskovalcem sta tako postregli veganski, morski, vegeterianske, mesne in sladke kanapejčke.

So se pa organizatorji zahvalili še vsem donatorjem, brez katerih ne bi bilo dogodka. To so bili Občina Šentjur, Mulej Dejan s. p., Proting d.o.o., Damijan Urleb s.p., Ceštromar, d. o. o., Domgrad, d. o. o., Strojegradnja Cmok d. o. o., Marjan Bohorč s. p., Picerija Osmica, Haler pivovarna, Haler domačija, Ahac d. o.o., Trgovina Julija Recko Milena s. p., Kea d.  o.o., Bosa noga, Cvetličarna Doris Doris Trstenjak s. p., Hrib Dobje d. o. o., Telekom, Akvonij, d. o. o., TIC Šentjur, Srednja šola za hortikulturo in vizualne umetnosti, Akvila, Tegometall d. o. o., Meja Šentjur d. d., Kaliopa d.  o.o., Dm drogerie markt d. o. o., Štajerski val, Clef brewery – Savinjska pivovarna d. o. o., Oset Lela in Jure, Leja in Urban Knez, sentjur.net, Škoberne Leja s. p., Komitent – PK, d. o. o.. (Jure Godler, foto Jure Godler, Tomaž Kolar)

Sorodne novice

Urška Ogrizek na mitingu izboljšala klubski rekord

Jure Godler

S pestrim dogajanjem obeležili 10-letnico delovanja

Tjaša Ferlež

Evropski teden mobilnosti – Dan za kolo

Tjaša Ferlež

Kelti so že četrtič zavzeli Rifnik

Jure Godler

Som rekorder v slivniških vodah

ViP

Keltska vas s keltsko ministrico in županom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več