7.5 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Vabilo na spletno javno predstavitev projektov mestnega parka in pokopališča

Spoštovane občanke in občani, cenjeni prebivalci mesta Šentjur. Skrbno smo izdelali projektno dokumentacijo za ureditev mestnega parka in mestnega pokopališča v Šentjurju. Oba projekta želimo predstaviti vsem prebivalcem v naši lokalni skupnosti.

Gre za pomembna posega v naše mesto, ki smo ju dolgo načrtovali in skrbno pretehtali ter izdelali načrte, ki pomenijo dolgoročne rešitve za nas in prihajajoče generacije. V središču mesta, ki se močno razvija, smo želeli ohraniti zelene površine ter meščanom, prebivalcem okolišev in vsem obiskovalcem zagotoviti aktivno in kvalitetno preživljanje prostega časa, omogočiti raznoliko rekreacijo, medgeneracijsko druženje in ustvariti oazo, kjer bi se vsi dobro počutili.

S tem namenom je Občina Šentjur že pred časom odkupila površine »pod križem«, na desnem bregu Pešnice in v prostorskih planih zagotovila, da se tukaj ohrani prostor za parkovne ter rekreacijske površine. Območje mestnega pokopališča je prostor spokoja in spomina ter dostojanstva. Občina želi urediti dostop do pokopališča, zagotoviti dodatna parkirna mesta, žarno steno ter prostor za raztros.

Gre torej za smernice sobivanja v našem mestu, ki nas bodo opredeljevale v naslednjih letih in desetletjih, zato želimo vsebine predstaviti širši javnosti ter slišati tudi vaša mnenja, ideje, predloge. Dlje časa smo načrtovali javne predstavitve »v živo«, ki pa jih v preteklosti zaradi epidemioloških razmer nismo mogli izvesti. Prav tako to ni v zadostnem številu možno v času trenutnih odlokov glede preprečevanja širitve okužb s COVID 19. Zato smo se odločili, da pripravimo spletno predstavitev, na kateri vam bomo s pomočjo slikovnih prikazov in obrazložitev projektantov poskusili čim bolje predstaviti načrte za oba projekta.

Vabimo vas, da se nam pridružite v ČETRTEK, 30. SEPTEMBRA 2021, OB 17. URI
NA TEJ POVEZAVI
(dostopate s klikom nanjo, za kar potrebujete aplikacijo Microsoft Teams).

Prijazno vabljeni na spletno predstavitev, na kateri bo možno preko ustreznih kanalov pridobiti dodatne informacije, ki vas zanimajo.

Sorodne novice

Javnosti predstavili projekta mestnega parka in pokopališča

Jure Godler

Trajnostna mobilnost: Pot v šolo je možna tudi s pešbusom

Jure Godler

Mestni park Šentjur bo zbirališče za vse občane

Jure Godler

OŠ Hruševec Šentjur v evropskem programu »Digital School Awards«

Jure Godler

Komentiramo: Kje se zatika pri gradnji državne ceste Dole–Ponikva–Loče?

Jure Godler

Plesalci okupirali Hruševec

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več